Företag

”Den här typen av matcher blir ju alltid något extra”

  • Herrar
  • A-lag
  • 25 juli 2020

Trots publikfria läktare har Jesper Karlström gott om tändvätska i behåll inför söndagens derby mot AIK.

Snart dags för årets första derby då AIK väntar på Friends Arena. Ett derby som blir speciellt och annorlunda av en mängd olika anledningar men för Jesper Karlströms del räcker det att nämna ordet derby för att trigga igång vinnarskallen.
– En viktig och rolig match som jag har en bra känsla inför. Jag tycker att spelet ändå har sett ganska bra ut och det är mycket som stämmer. Sedan är det klart att vi vill vinna matcherna och göra mål. Men grundkänslan är som sagt bra och man måste se saker positivt, säger ”Karlis”.

Hur känner du inför att spela ett publikfritt derby?
– Den här typen av matcher blir ju såklart alltid något extra och man är ju van vid att derbyn är mycket mer än bara en match med den inramningen som brukar vara. Så det är klart att det kommer att vara speciellt men känslan är ändå att det är ett derby och det kommer att synas ute på planen. Så det är bara att gå ut och köra på.

Adrenalinpåslaget kommer att finnas där som vanligt?
– Ja, för min del är det inget problem. Även om man såklart vill ha alla våra supportrar på plats som alltid ger oss bra stöd. Vi har saknat dem hela vägen även om man har vant sig lite vid det här nya upplägget. Men vi vet att de är med oss och att vi har stödet även om alla måste kolla hemma. Så vi gör det tillsammans.

Hur känns formen för egen del?
– Den har varit bra tycker jag. De första matcherna kände jag att det inte var hundraprocentigt men från Kalmar och framåt så har det känts bra. Sedan förstår jag att många är besvikna över vissa resultat och det är vi själva också såklart. Men för vår del måste vi försöka ta med oss de bra bitarna och skapa en god känsla för att kunna prestera och göra bra resultat framåt. Den känslan tycker jag att jag har bibehållit samtidigt som man alltid försöker att hitta saker som man kan göra bättre.

Det känns som att de defensiva insatserna kommit lite i skymundan. Bara ett insläppt mål på de tre senaste matcherna. 
– Ja, det känns som att vi har hittat stabiliteten där. Vi är svåra att göra mål på så den känslan är bra. Det är tryggt att ha med sig det i matchen, att man vet att vi är stabila bakåt. De gör att vi kan lägga ännu mer kraft framåt på att göra mål.

Du klarade dig undan avstängning trots att du stått på tre gula kort under de senaste matcherna. Har det funnits med i bakhuvudet när du spelat?
– Det är klart att man tänker på att man inte vill missa derbyt. Så kanske håller man igen lite grann och skriker inte på domaren lika mycket, haha. Men i slutändan måste man spela sitt spel och två av de gula korten som jag fått är sånt som händer. Det kan hända närsomhelst men självklart ska man undvika onödiga kort.

Hur ser du på årets upplaga av AIK?
– De har många unga som har spelat och gjort det bra. Dessutom har de ett nytt spelsystem med man-man och det blir ju såklart annorlunda om de väljer att fortsätta på samma sätt. Det blir något nytt och det är bara att lägga upp en bra plan för det och sedan vinna sin match i matchen. Men det viktigaste är att vi spelar som ett lag och att alla jobbar stenhårt för varandra. Gör vi de grundläggande sakerna rätt kommer vi att komma långt med det på söndag. Men självklart måste vi ha deras spel i åtanke med tanke på att de spelar ett ganska unikt sätt.

Så vem kommer att man-man-markera dig om det blir det systemet på söndag?
– Det får vi väl se vem som följer mig. Men jag känner mig i bra form fotbollsmässigt, fysiskt och mentalt så det ska nog inte behöva spela så stor roll, avrundar ”Karlis”.

26 juli, söndag 17:30Friends Arena

AIKDjurgården
0-1 (0-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat