Företag

”Det kanske är jag som har det värst”

  • Herrar
  • A-lag
  • 22 jan 2020

Försäsongskoll med Curtis Edwards som trivs bättre på planen än i gymmet.

Nedräkningen är igång inför säsongsstart med allt vad det innebär i form av massiv fys, tweakande av taktik och puttrande förväntningar inför fotbollsåret 2020.

För Curtis Edwards del är humöret som alltid på topp under nuvarande uppbyggnadsfas även om han kanske inte rankar gymmet som sin absoluta favoritplats på jorden.  
– Skönt att vara igång igen. Laget ser skarpt ut och jag ser fram emot att få komma igång och spela matcher igen om några veckor. Men nu handlar det först och främst om att bygga upp oss fram tills dess, säger Curtis efter ett soligt tisdagspass på Kaknäs.

Vad innebär det att gå in i ett andra år med Kim & Tolle som tränare?
– Vi kan bygga vidare på det vi satte förra året och det är bra för oss att ha en stor del av laget intakt. Vi har haft få spelartapp och kunnat lägga till lite nytt, så vi har förutsättningar för att göra ett minst lika bra – och helst ännu bättre – år rent spelmässigt.

Har ni börjat testa några justeringar i spelsystemet?
– Vi har inte gått in på så mycket taktiska detaljer i nuläget. Just nu handlar det mest om att få igång fysiken och konditionen så tar vi de taktiska bitarna längre fram.

Mycket fys blir det också, känslorna inför det?
– Det är tufft men jag gör alltid mitt bästa. Jag försöker att öka lite hela tiden och förhoppningsvis blir jag starkare med tiden.

Vem har det kämpigast respektive lättast i gymmet?
– Det kanske är jag som har det värst, haha. Men Jonis (Augustinsson) har sett väldigt stark ut sedan vi körde igång.

Försäsong innebär också 9-till-5-upplägg med lediga helger…
– Ja, det är väldigt skönt att få träningsfria helger eftersom vi kör på rätt hårt under veckorna. Bra och nyttigt för oss att vi får ordentlig återhämtning.

Dessutom väntar träningsläger i Sydafrika inom kort, tankar kring det? 
– Det ser jag fram emot. Solsken och bra gräsplaner känns lockande, så det blir bra att få lite variation eftersom vi kör enbart konstgräs just nu. Men framför allt blir det roligt att hänga med laget under en lång period.

Avslutningsvis, vad är en rimlig målsättning för DIF anno 2020?
– Som jag nämnde tidigare så har vi lyckats behålla nästan hela vårt lag. Det gick ju bra förra året och med de förutsättningarna vi har finns det ingen anledning att inte sikta lika högt i år igen, summerar Curtis.

Senaste nyheter

Relaterat