Företag

Inför Hammarby - Djurgården

 • Herrar
 • A-lag
 • 2 okt 2020

Derbydags på söndag när DIF tar sig an Hammarby på Tele2 Arena.

HAMMARBY - DJURGÅRDEN 
Söndag 4 oktober 14:30, Tele2 Arena (spelas utan publik)

Beställ matchen på Dplay via denna länk så får Djurgården en bra kickback.

Truppstatus

Alexander Abrahamsson, Erik Berg och Emmanuel Banda är inte aktuella för spel, enligt Djurgårdens fysteam.

Spaningar 

 • Derby med allt vad det innebär som dessutom spetsas till av att matchen har sexpoängskaraktär med tanke på den täta kampen om Europa-platserna. 
 • Positiva signaler från Jesper Nyholm som är igång i träning igen.
 • Sju gula kort för Jesper Karlström som missar nästa match vid ytterligare en varning.
 • Matchen visas på Dplay - har du inte abonnemang kan du klicka här för erbjudande om att skaffa Dplay Total för halva priset i 6 månader så får DIF en bra slant i kickback. 

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi har ju inte vunnit på fem matcher i Allsvenskan så vi suktar efter poäng och att få lite bättre utdelning på prestationerna. Frånsett matchen mot Helsingborg har vi definitivt spelat tillräckligt bra för att kunna vinna fler matcher men vi har haft för dålig utdelning, både i spelet och vi har även släppt in mål för lätt i förhållande till hur mycket motståndarna skapar. Vi behöver bli tightare och bättre i straffområdet - en klassisk klyscha när man inte vinner poäng men så är det, säger Kim som ogärna använder begrepp som ”stolpe ut”.
– Man får se till att vara så pass bra att man får de där marginalerna med sig, det är ju det som det handlar om. Men det som har varit väldigt positivt är att spelarna hela tiden fortsätter att jobba hårt och att det är en bra känsla i gruppen. Det är ingen som faller ur ramen mentalt utan alla står upp för laget och det är alltid lättare att gå vidare från en dålig resultatrad om man spelar okej fotboll än om man inte gör det. Så länge laget fungerar bra och är beredda att göra vad som krävs för att vinna matcher har man alltid goda chanser att göra det.

Om Hammarby

 • På samma poäng som Djurgården (32) men med en match mer spelad.
 • Aron Johansson är lagets bästa målskytt med åtta mål.
 • Paulinho är skadad och missar matchen. 
 • Muamer Tankovic kan dock vara tillbaka och redo för spel.

Kim Bergstrand om Hammarby
– De har fortfarande kvar sin högsta nivå som är väldigt hög och det handlar om en samling duktiga fotbollsspelare. De har däremot inte fått till prestationer i rad som de haft tidigare utan haft en del dippar. Ser man till deras insatser på sistone åkte de till exempel dit med 0-3 mot Lech Poznan men gör en jättebra match och hade väl inte riktigt marginalerna med sig där.
– Så det är ett väldigt bra fotbollslag som vi ställs emot och jag tror att det kommer att bli en tuff, intressant och bra fotbollsmatch på söndag. Även om det inte blir någon publik, som normalt sett gör det till en fotbollsfest, tror jag att det ändå kommer att bli underhållande. Det är två lag som verkligen behöver vinna och det står ju som alltid mer än tre poäng på spel. Så det lär bli intensivt och känsloladdat. 


Matchen visas på Dplay - klicka här för att köpa matchen eller skaffa abonnemang så tjänar DIF Fotboll en bra slant.

4 oktober, söndag 14:30Tele2 Arena

Hammarby IFDjurgården
1-1 (1-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat