Företag

Supporter från Kaknäs: "Varför skulle vi vara sämre i år?"

  • Supportrar
  • 23 jan 2020

David Lidestedt värdesätter att truppen är intakt från förra året och även om han tror att de andra lagen kan vara mer beredda på Djurgårdens styrkor under 2020 tror han på en topp-tre-placering i Allsvenskan.

David Lidestedt var en av de supportrar som tog sig till tisdagens träning på Kaknäs. Med barnvagnen i ena handen och en kaffemugg i den andra stannade han under hela passet, hans första träningsbesök för i år.
– Det här är min tredje träning sedan jag blev pappaledig i oktober. Jag bor i Nacka så det är en bit hit, men nu var det dags att besöka första träningen för i år för min del.

Ute på planen tränade en närmast intakt trupp från förra säsongen, plus nyförvärvet Kale Holmberg, uppflyttade Linus Tagesson, och provspelande målvakten Erland Tangvik. Just kontinuiteten är något som David tror är en styrka inför säsongen som stundar.
– Jag tror att det går att upprepa förra säsongen. Jag ser inte varför vi skulle vara sämre i år, utan det är väl mer att andra lag inte tar lika lätt på oss som vissa kanske gjorde till en början. Med något till nyförvärv ser jag inte varför vi inte skulle klara topp tre, säger David och tillägger:

– Det sägs att vi hade många resultat som gick med oss förra säsongen, men det tycker jag vi förtjänade.


Var det någon som stack ut på träningen?
– Svårt att säga så här tidigt men Vaiho såg väldigt stabil ut.

Vilka tror du kan bli utropstecken under säsongen?
– Jag tror på stenhårt på Chili (Edward Chilufya) år. Han var ju riktigt bra i cupen 2019, och så klart att Erik Berg kommer att kliva in i laget igen. Det låter som en klyscha, men de två är ju som nyförvärv, och så Emir Kujovic. Jag tycker att vi har bättre trupp i år än någonsin.

– Sen tror jag det blir jobbigt om Ulvestad eller Karlström inte är med under säsongen. De två är lagets ankare.


Har du säsongskort?
– Ja, på 311.

Det låter inte som att det är första året?
– Nej, jag har haft sedan flytten till Tele2. Innan det bodde jag i Göteborg så det blev svårt med säsongskort även om jag såg de matcher jag kunde.

Hur kom det sig att du hamnade på den sektionen?
– Bra fråga…vi har vandrat runt lite och haft på både 310 och 312. Men nu blev vi kvar på samma platser som vi hade förra året. Det är bra där, man ser bra.

Hur upplever du den sektionen?
– Det är ju ståplats i praktiken och bra stämning. För mig är det de precis runt omkring en som inverkar mest och det är ett bra gäng där. Något år var det lite stökigt men förra året var det riktigt bra! Det är bra drag på 311:an.

Har ni någon uppladdningsrutin inför match?
– När vi hinner ses vi innan och käkar eller tar en öl, men ibland blir det att man åker direkt från jobbet bara och ses på plats. Vi har inget speciellt ställe som vi brukar ses på. Men vi brukar åka på en del bortamatcher också.

Var du i Norrköping?
– Ja, jag var i Norrköping, och även Göteborg borta samt Häcken borta i våras. Häcken-matchen är ett riktigt glatt minne från 2019 när vi vann med 1-0 trots sju spelare borta eller vad det var. Johan Andersson spelade och var riktigt bra.


Du har upplevt de andra gulden på 2000-talet också.
– Ja precis. Jag var på plats 2005 när jag bodde i Göteborg. Under första guldet tror jag att jag bodde i Norge så den såg jag från en pub där, de åren blev det bara kanske 4-5 matcher live.

Blev guldet 2019 starkare för dig med anledning av det?
– Ja det här guldet var absolut mitt bästa guld, överlägset. Och det har ju med att göra att jag såg så mycket i år, men också de senaste säsongerna. 2002 var jag 20 år så då var jag i en annan fas i livet. Jag har alltid hållit på Djurgården, men har liksom ”gjort det själv” på något vis. Jag har inte haft så många kompisar som varit Djurgårdare som jag gått med kontinuerligt. Så när jag var yngre såg jag inte varenda match, även beroende på att jag bodde utomlands. Men från och med den där jävla kvalsäsongen (2009) har jag nog sett varenda match.

– Nu är det mitt största intresse att gå på Djurgår’n, avslutar David.

Funderar du också på att köpa säsongskort? Läs mer och köp här!

Du är alltid välkommen att se träningarna på Kaknäs! Nästa träning är fredagen den 24 januari klockan 10:30. På måndag åker laget på träningsläger till Sydafrika och är tillbaka i Sverige den 8 februari.

Senaste nyheter

Relaterat