Företag

Ungdomssvepet vecka 11

  • Ungdom
  • U16
  • Ungdom
  • U17
  • Ungdom
  • U19
  • Ungdom
  • F19
  • 9 mars 2020

Träningsmatcher för DIF FA19 och PA19 medan segern för PA17 tyvärr inte räckte till semifinal i Ligacupen

Träningsmatch: AIK P19- DIF PA19 5-4 (1-3)

Mål DIF: Felix Felder Altonen, Agaton Pourshaidi, Kofi Fosuhene Asare 2

Tränare Johan Palm om matchen:
– Vi är inte alls nöjda med vår prestation, framför allt vårt kollektiva försvarsspel. Var ett tag sedan vi såg så oorganiserade ut vilket vi naturligtvis behöver analysera tillsammans för att kunna höja vår kravbild på varandra. 
Vi tar nya tag på lördag när vi möter Västerhaninges A-lag.

Ligacupen: DIF PA17 - Kubikenborgs IF P17 6-1 (5-1)

Mål DIF: Mateo Fernandois Wallin 3, Mustafa Ali Ismail, Victor Säfsten, självmål

Tränare Joel Riddez om matchen: 
Första halvlek spelar vi en rörlig och fin anfallsfotboll och leder rättvist med 5-1 i paus. Andra halvlek sjunker kvalitén men vi vinner till slut med 6-1. Vi borde gjort fler mål i andra halvlek, så sammantaget en bra halvlek och en medioker. andra halvlek.
– Nu laddar vi om för en bra värdemätare på lördag då vi träningsmatchar mot Hammarby på Kaknäs kl 15:00. Känns bra att gå in i den matchen efter en fin träningsperiod och fyra raka segrar i ryggen. Vi ska fortsätta utvecklas som både lag men främst som individer varje dag!

Träningsmatch: BK 30 Västerås - DIF FA19 2-2 (1-1)

Mål DIF: Hanna Stokki, Blanca Hallerby Calding

Tränare Dennis Gabrielsson om matchen:
– Vi fortsätter vårt matchande mot damlag och vi fortsätter att spela kryss. Första 30 min av matchen tycker jag att vi har ganska god kontroll och leder med 1-0 med bud på något till. Sedan ändrar Västerås i sina försvarspositioner och sätter en högre press vilket gör att vi får svårt att uppfatta numerär, det leder till att de vinner bollen högre och kvitterar.
– I paus pratar vi om att skapa tydligare numerär i vår speluppbyggnad och att söka ytorna utanför deras balanserade mittfältare. Vi lyckas åter igen ta ledningen genom ett fint instick från Maja Silfver till Blanca som är klinisk i avslutet. Sista delen av matchen ligger Västerås på och kvitterar ganska snabbt.
– Vi visar att vi kan stå upp mot ett fysiskt damlag och att vi kan göra resultat mot förmodade topplag i Division 1. Jag känner också att matchen var ett fall framåt i vårt anfallsspel, vilket är kul att se.

Pojkakademichef Christian Gentile summerar:

– Det var bara 17-åringarna som hade match i Ligacupen i helgen av de äldsta lagen. De mötte Kubikenborg och löste uppgiften som förväntat. Det står 5-1 i halvtid och då blir det naturligt att man gör vad man behöver. Så det blev inte en direkt bländande andra halvlek, men de hade kontroll på läget. Trots segern hade vi behövt draghjälp av ett poängtapp för BP som också mötte Kubikenborg i sin sista match. Men BP löste den uppgiften så därmed blir det ingen semifinal för något av våra äldre akademilag. 
– Det är ju tråkigt för det hade blivit fler bra matcher för oss tidigt på säsongen. Men samtidigt är det svårt att nå semifinal där man har en match mot varje lag och måste komma etta i gruppen där det inte finns utrymme för några misstag. Men det är tidigt på säsongen och allt bitar är kanske inte på plats ännu, så nu laddar vi om mot säsongsstarten om en månad. Både PA16,17 och 19 har några intressanta träningsmatcher de kommande veckorna.
– Apropå träningsmatch så spelade PA19 mot AIK på Skytteholm. En svängig historia med lite oskärpa i båda lagen. Man märker att det är träningsmatch när det är väldigt pendlande i bollinnehav, lite långa lag och mycket mål. Tävlingsskärpan fanns kanske inte på samma sätt som om det hade varit seriespel eller Ligacupen. Men en bra genomkörare och jag tror att Johan Palm fick svar på en del spelare som fick mer speltid än vad de fått i tävlingsmatcherna. Vi testade lite nya saker för att se vad som funkar och inte funkar. 

Alliansmatcher
– DIF PA2008 hade alliansmatch i söndags mot BP. Vi spelar en jämn alliansmatch mot BP och tittar man på våra 08:ors matcher har det varit med och tävlat i alla tre alliansmatcher där det var Hammarby som vi hade svårast för. 
– Generellt är alliansmatcherna väldigt utvecklande för åldrarna 12-14 år och de som fortfarande är kvar att spela är matchen mot BP för 06:orna och 07:orna.

Landslagsuppdrag
– Vi har 04:orna Oskar Löfström och Victor Säfsten som ska vara med på landslagssamling för P16-landslaget. I övrigt är Melker Jonsson,Linus Tagesson och Jonathan Westerberg kallade till landslagsläger för P18 på Bosön 23-26 mars.

Utbildningskväll med STFF/DIF
– På torsdag den 12 mars, på föreningens födelsedag, så har vi ett arrangemang med Stockholms Fotbollsförbund. Det är jättekul när man får stå med tränare, varav många är föräldratränare, från hela Stockholm och berätta om vår verksamhet och vad vi gör. Från Djurgården kommer det att vara några akademitränare på plats samt jag själv, Mattias Larikka och Staffan Holmberg.

Uppskattat storgruppsmöte
– Vi hade storgruppsmöte i torsdags där Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand var och hälsade på oss. De körde en dragning för våra akademi- och lag 2-tränare och svarade på frågor med efterföljande diskussion. Det var väldigt uppskattat och nyttigt för tränarna för att få en samlad bild av hur vi tänker fotboll från herrlag in i akademin. 

Sportchef sökes för åldrarna 10-19
– Vi kommer att inrätta en ny roll med en sportchef för ungdomslagen 10-19 år. Det har varit ett väldigt stort intresse för tjänsten och ansökan är fortfarande öppen så vi fyller gärna på med ännu fler sökande. Klicka här för att ansöka.

Flickakademichef Jean Balawo summerar:

– DIF FA17 vann med 10-1 mot Hammarby i lördags och spelade sedan 0-0 mot BK Kenty under söndagen där det var många trötta ben. FA19 kryssade mot Västerås BK 30 där det blev 2-2 och vi visar att vi står upp mot ett fysiskt damlag som kan bli ett topplag division 1.
– Våra 07:or spelade också mot Västerås BK 30 och vann med 2-0. Dock har de två spelare i karantän och andra matchen förlorade de med 3-0 mot Barkarö SK efter att ha varit en spelare mindre hela matchen. Så det blev en nyttig träning i försvarsspel.

Senaste nyheter

Relaterat