Företag

De nya fotbollsplanerna på Gärdet är invigda

  • Föreningen
  • Ungdom
  • 7 juni 2023

På nationaldagen invigdes de efterlängtade fotbollsplanerna på Gärdets sportfält. Djurgårdens och Värtans knattar spelade matcher och även vårt parafotbollslag ”Panthers” var på plats och visade upp sina fotbollskonster.

Det rådde en festlig stämning under nationaldagen på ett soligt Gärdet när två nya och synnerligen välkomna fotbollsplaner invigdes. Ett fint och viktigt tillskott för ungdomsfotbollen i Stockholm och det hölls tal av Fastighetsborgarrådet Clara Lindblom, Idrottsnämndens ordförande Maria-Elsa Salvo, Stockholms Fotbollsförbunds ordförande Lars Ekholmer samt chefen för Idrottsförvaltningen, Marina Högland.

Även Djurgården Ungdoms verksamhetschef Christian Krigström Gentile fanns givetvis på plats i sommarvärmen och höll ett tal där han poängterade vikten av att få tillgång nya planerna, samt även lyfte fram DIF-legendaren Mats Jansson viktiga roll i det mångåriga arbetet med att få dem på plats.
– De här två 9-spelsplanerna gör att vi både kan förbättra kvaliteten för vår verksamhet, men framförallt ta in fler flickor och pojkar som vill börja spela i klubben. Vi har idag en väntelista på  närmare 1000 barn som vill vara med, så den kan vi korta ner lite nu. Planerna kommer att användas av de yngsta flickorna och pojkarna, då Gärdet av tradition är där man tar sina första steg i den blårandiga tröjan. Eftersom planerna dessutom är hybridplaner (en tåligare variant av gräs), så sliter inte de lika mycket på planerna.
– Detta är som sagt ett oerhört viktigt tillskott för oss, då ju alla vet att bristen på planer i innerstaden är stor. Vi vill rikta ett stort tack till Stockholms fotbollsförbund som hjälpt oss och Värtan med detta. Dessutom ett tack till Idrottsförvaltningen, beslutande politiker och min företrädare Mats Jansson som varit en nyckelfigur i arbetet med att få planerna på plats, förklarade Christian inför åhörarna.

Efter talen så gick man tillsammans in på planen och förutom att klippa band gjorde man en gemensam avspark. Därefter så bjöd staden alla barn på glass i det vackra vädret följt av matcher för både Djurgårdens och Värtans knattar samt även Djurgårdens parafotbollslag ”Panthers” - som rev ner applåder bland åskådarna. 
En härlig dag för Djurgården och Stockholmsfotbollen som skapar nya möjligheter för framtiden.

Senaste nyheter

Relaterat