Företag

Albion Ademi taggad inför cupstarten

  • Herrar
  • A-lag
  • 20 feb 2021

"Jag gillar att utmana när jag får chansen", säger Djurgårdens kvickfotade nyförvärv som jobbar sig allt närmare full kapacitet och hoppas på att kunna visa upp en del av sitt register mot Brage.

Det drar ihop sig till säsongsstart på riktigt när årets första tävlingsmatch väntar på söndag. IK Brage gästar Tele2 Arena för match i Svenska Cupens gruppspel och Djurgårdens nyförvärv Albion Ademi - som för övrigt fyllde 22 år i fredags - ser fram emot att komma igång på allvar.
– Det ska bli kul och jag tycker att det gått bra både för mig personligen och laget på träningarna. Stämningen i laget är bra, tempot är högt och jag tycker att vi håller en bra nivå rent fysiskt. Så jag ser verkligen fram emot den här matchen.

”Albi”, som han kallas, är inte uppe på sin fysiska maxnivå än men bygger upp formen kontinuerligt.
– Jag närmar mig, jag är väl inte 100 procent än men det ökar hela tiden. Just nu kanske jag inte är redo för 90 minuter men ett visst antal minuter fixar jag, sedan får vi se hur många tränarna tycker att jag ska spela, berättar Albion som onekligen gör skäl för den klassiska benämningen dribbler där han allt som oftast utmanar sin försvarare och inledde torsdagsträningens tvåmålsspel med att elegant finta sig fram och sedan placera in ett mål med vänstern.
– Det är alltid kul att göra mål, även på träningarna. Jag har tagit med mig min spelstil hit till Djurgården och gillar att utmana när jag får chansen. Det hoppas jag att många som ser på våra matcher kommer att uppskatta. Men jag har som sagt mer att ge när jag fått göra lite fler träningar.

Vilken roll Albion kommer att spela mot Brage återstår att se men även om han inte har maximal koll än på motståndet framhåller han att det kommer att krävas en stark prestation av DIF för att plocka tre viktiga poäng.
– Vi ska ha vår genomgång av Brage på lördag så jag vet inte så mycket om dem mer än att de är ett bra lag som spelar i Superettan. Men cupmatcher är aldrig enkla så vi får absolut inte underskatta dem på något sätt, utan måste satsa för fullt om vi ska vinna, summerar Albion.

21 februari, söndag 17:00Tele2 Arena

DjurgårdenIK Brage
1-0 (1-0)

  • MålskyttarAslak Witry 21'
  • Domare Adam Ladebäck
  • Publik (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat