Företag

Banda är redo när han får chansen

  • Herrar
  • A-lag
  • 11 aug 2021

Djurgårdens Zambiska mittfältare har fullt fokus på att hjälpa laget att fortsätta vinna matcher – och berättar att utanför planen blir det en del biljard och bowling med landsmannen Edward Chilufya.

I de senaste matcherna har Emmanuel Banda fått hoppa in flera gånger och även gjort mål – såväl i Allsvenskans om i U21. Det triggar honom att fortsätta hjälpa laget genom att vara redo när chansen ges – som inhoppare eller från start.

Hur är ditt liv som fotbollsspelare just nu?
– Det är bra! Laget presterar bra vilket gör att det känns bra även för personlig del. Vi är i toppen av tabellen så det motiverar oss att fortsätta göra bra saker. Det var en tuff match i söndags, och framför allt resultatet, men vi måste börja blicka framåt mot nästa match.

Du har fått hoppa in en del på slutet, det måste ge dig en boost också?
– Ja jag har ju spelat några minuter varje match nu på sistone och fått chansen att visa vad jag kan. Därtill spelade jag U21-match förra veckan också och har gjort ett par mål vilket ger mig en boost. Jag känner mig inspirerad och motiverad att fortsätta att träna hårt för att få fler minuter på planen. Det känns som att både laget och jag är på rätt väg.

Känner du att du kommer närmare en startplats?
– Alla spelare i truppen vill ha en plats i startelvan, det krigar vi för varje dag. Men samtidigt så är det bara 11 spelare som ska starta, och när laget spelar så bra som vi har gjort hittills så gäller det för oss som inte startar att vara redo att leverera när chansen kommer. Och det är klart det sporrar en extra mycket när man får chansen att hoppa in i flera matcher.

Och hur är det utanför planen, trivs du?
– Ja, jag trivs bra! Sommaren har varit fin, och än är den inte helt över. Det är skönt att kunna gå ut och promenera på stan bland folk igen, och att träna är roligare på sommaren också. Om jag fick välja hade jag gärna haft åtminstone åtta månader sommar per år, haha!

Och Stockholm som stad?
– Stockholmare är trevliga och jag älskar staden! Jag kände mig som hemma snabbt när jag kom förra året och jag älskar allt med den här stan, det är skönt att känna en trygghet på fritiden också.

Vilka spelare hänger du med mest på fritiden?
– Främst Chili (Edward Chilufya) och Peter (McGregor) som gick iväg på lån nyss. Och sen är vi ute och käkar eller tar en kaffe tillsammans med lite olika spelare ibland, men det är mest Chili jag umgås med.

Vad gör ni?
– Vi brukar spela biljard ganska ofta, och ibland även bowling! Det brukar bli 1-2 gånger per månad beroende på hur veckorna ser ut. Har det gått bra i senaste matchen är det en sak, men har vi förlorat så blir det en pissig vecka och då vill man bara vara hemma och rensa tankarna inför nästa match och komma tillbaka med nya krafter.

Vem vinner?
– Det är ganska jämnt, vi vinner lika mycket. Eller nej, jag vinner oftare! Jag vinner oftast i biljard, men det är jämnare i bowling. Det är svårt med bowling, ibland missar man helt, så den som har turen på sin sida brukar vinna. Men det är roligt, det är ganska jämnt över lag men självklart måste jag säga att jag vinner mest!

– Det är skönt att koppla bort fotbollen för en stund och bara göra någonting annat, slappna av och tänka på något annat. För vi vet att dagen efter är det fotboll igen och då vill man vara pigg i både kroppen och huvudet.

Senaste nyheter

Relaterat