Företag

Tack för allt Emmanuel Banda!

  • Herrar
  • A-lag
  • 3 jan 2023

Djurgårdens zambiske landslagsmittfältare rör sig vidare för nya utmaningar i HNK Rijeka.

Vinterfönstret är öppet och det innebär i regel trupprörelser. Den här gången blir det ett avsked från Emmanuel Banda - en mycket uppskattad lagkompis på Kaknäs som alltid varit lojal mot laget i den tuffa konkurrensen och som tagit sig an utmaningarna med ett leende på läpparna.

Men också en poängspelare som levererat nio mål och fem assist i Allsvenskan trots att han endast startat 17 av de 57 matcher han spelat. Utöver det tillkommer två mål och en assist i årets Conference League under de 277 minuter han spelade i turneringen, vilket tyder på en god effektivitet.

Nu väntar dock kroatiska HNK Rijeka som ny klubbadress för Banda som för närvarande är på plats för att bekanta sig med klubben, som han de facto var med och slog ut ur Conference League när han satte 2-0 i returmatchen. 
Med sig tar han många fina minnen från sin tid i Djurgården och han medger att det känns vemodigt att lämna.
– Det känns såklart sorgligt att lämna en förening som har varit som ett hem för mig. Jag blev välkomnad hit med öppna armar och blev snabbt en del av Djurgårdsfamiljen. Nu blir det som att lämna hemmet och bege sig till en annan destination som är helt ny för mig. Men jag är glad över att ha fått tillbringa tre fantastiska säsonger i Djurgården och jag hoppas att jag kan komma tillbaka och spela för DIF någon gång i framtiden, berättar Banda som just nu befinner sig nere i Kroatien för att bekanta sig med sin nya klubb.
– Jag har precis kommit hit och jag vet ju redan en del om Rijeka eftersom vi har spelat mot dem. Det verkar vara en trevlig stad och allt har känts bra på plats. Så jag hoppas att det kommer bli en fin tid för mig här, precis som det var i Djurgården.

Tror du att Rijeka kommer att vara lite arga på dig efter ditt mål mot dem i UECL-kvalet?
– Vi får se hur de välkomnar mig med tanke på det, haha. Men som fotbollsspelare måste jag alltid göra mitt jobb och nu ska jag fortsätta att göra det på bästa sätt och försöka bidra till nya poäng och segrar i Rijeka, summerar Banda.

 

Bosse Andersson om Bandas sorti

Att lojala lagspelare är viktiga komponenter i ett väl fungerande fotbollslag är något som sportchef Bosse Andersson givetvis är väl medveten om och han riktar ett stort tack till Emmanuel Banda för hans tid och prestationer i Djurgården där den zambiske mittfältaren alltid varit redo när chansen getts.
– Banda har varit en väldigt uppskattad spelare som stått för många viktiga poäng för oss och alltid varit lojal med laget, även om det stundtals blev mindre speltid. Men trots det har han hållit humöret på topp ute på Kaknäs med sin fantastiska personlighet. Han har varit väldigt populär inom hela föreningen och det känns alltid lite vemodigt när den typen av spelare lämnar. Nu önskar vi Banda ett stort lycka till och tackar för hans insatser och tid hos oss när han tar nästa steg i sin fotbollsresa, summerar Bosse.


Senaste nyheter

Relaterat