Företag

”Det är kul att spela fotboll just nu”

  • Herrar
  • A-lag
  • 16 apr 2021

Nicklas Bärkroth gläds åt en uppåtpekande formkurva och hoppas på nya poäng i söndagens hemmapremiär mot IFK Norrköping.

I helgen väntar allsvensk hemmapremiär mot IFK Norrköping. Ett motståndarlag som allt som oftast brukar innebära spännande och dramatiska matcher och mycket talar för ett liknande scenario på Tele2 Arena i helgen.

För Djurgårdens del har det sprakat rejält i offensiven under en stor del av försäsongen och cupen där Nicklas Bärkroth varit en viktig bidragande faktor. Han har utmanat energiskt och frekvent på sin kant med både mål och assist på kontot och nu väntar nya möjligheter när Peking gästar på söndag.
Ett lag som Nicklas vanligtvis har god koll på med tanke på att han spelat där men som genomgått vissa förändringar inför 2021.
– Det blir spännande att se nu när de har en ny tränare vad det innebär. Ett skickligt lag med många duktiga offensiva spelare som vi får se upp med helt klart, så det blir en spännande match. Det var ett rejält snöoväder och svårspelat för dem när de mötte Sirius men man vet ju vad de flesta spelarna i laget kan och de har fått in kvalitet med Ari Skulason. Så det blir ett rejält test för oss, berättar Nicklas efter fredagens träning på Kaknäs.

Håller du lite extra koll på Peking med tanke på din bakgrund i föreningen?
– Senast var det svårt eftersom vi spelade samtidigt. Annars kollar jag inte jättemycket på dem, men kikar då och då på någon match och håller ett öga på dem via LiveScore.

Hur är känslan ute på Kaknäs efter trepoängaren i Borås?
– Det var en tung vinst för oss där nere. Vi spelade inte vår absolut bästa fotboll men vi spelade tillräckligt bra för att vinna mot ett av seriens bästa lag på deras hemmaplan. Vi håller även nollan bakåt, vilket vi tar med oss, och har i övrigt haft en väldigt bra försäsong som vi följde upp med den här premiärsegern. Så det är bara att köra vidare på det.

Du har gjort en hel del poäng i cupen och det blev en ny assist senast mot Elfsborg.
– Kul att ta sig in i poängkolumnen direkt i serien så det är bara att hoppas att det också fortsätter och att vi kan göra en del nya mål på söndag.

Att vi får se dig fortsätta utmana försvarare ute på vänsterkanten känns som en lågoddsare, förutsatt att du startar såklart.
– Det är planen och formkurvan har pekat uppåt för mig under hela försäsongen, tycker jag. Jag hoppas givetvis på fortsatt förtroende och att jag får visa vad jag går för i matcherna som kommer. Jag känner allt mer att jag börjar komma upp i toppform, så det är kul att spela fotboll just nu.

Kul även att åtta supportrar kan vara på plats på söndag. Alltid en början…
– Ja, vi är glada bara det kommer in någon på läktaren. Vi saknar ju våra supportrar extremt mycket och speciellt nu hemma på Tele2 Arena där det brukar vara otrolig stämning. Det är klart att det hade varit ännu roligare med flera, men kul för de åtta som får chansen och vi är glada över att de är där. Vi hoppas att de kan bjuda på en och annan hejaramsa, summerar Nicklas.

18 april, söndag 17:30Tele2 Arena

DjurgårdenIFK Norrköping
1-0 (0-0)

  • MålskyttarHaris Radetinac 78'
  • Domare Mohammed Al-Hakim
  • Publik (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat