Företag

Inför Djurgården - IFK Norrköping

 • Herrar
 • A-lag
 • 18 apr 2021

Dags för hemmapremiär när Peking gästar Tele2 Arena på söndag. Här hittar du skaderapport med Kalle Barrling och Thomas Lagerlöfs tankar inför matchen.

DJURGÅRDEN - IFK NORRKÖPING
Söndag 18 april kl. 17:30, Tele2 Arena 

Matchen visas på discovery+ 
Använd denna länk när du beställer matchen så får Djurgården ekonomisk kickback.


Truppstatus


Här sammanfattar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling skadeläget efter fredagens träning:
– Hampus Finndell och Melker Jonsson är tillbaka i full träning medan Erik Berg, Axel Wallenborg och Jesper Nyholm fortfarande är långtidsskadade. Även Linus Tagesson kommer att ha en liten rehabperiod - där återkommer vi med mer info när allt är utrett och klart - och för Isak Hiens del hoppas vi att han kan börja träna med laget i nästa vecka. När det gäller Peter McGregor så tränar han på enligt sitt eget upplägg. I övrigt har Curtis Edwards varit förkyld och även Jacob Widell Zetterström är sjuk, så de båda är tveksamma till spel i helgen.

Spaningar 

 • Övertygande inledning av serien med tre viktiga poäng borta mot ett svårspelat Elfsborg.
 • Rockaden till fembackslinje i andra halvlek för att stänga matchen på Borås Arena fungerade bra. Ett verktyg som kan komma till användning fler gånger i år.
 • Ny nätkänning för Chilufya senast mot Elfsborg, skön boost inför Peking.
 • Åtta åskådare finns på plats på Tele2 Arena på söndag, en början som förhoppningvis leder till utökat publikinsläpp framöver.
 • Positiva återkomster i träning för Hampus Finndell och Melker Jonsson bådar gott inför söndagen.

Thomas Lagerlöf inför matchen:
 – Fler och fler är tillbaka i träning igen. Vi var tjugo stycken som tränade under fredagen och kul att se Hampus Finndell på planen igen. Så den biten ser bra ut och vi har kommit en vecka till med de som var borta tidigare, som Haris Radetinac med flera. I övrigt en bra och lång träningsvecka där vi kört på rätt tufft och hade lite lugnare verksamhet idag. Sedan ska vi speeda upp saker inför helgen, berättar ”Tolle” som tar med sig många positiva bitar från premiären på Borås Arena.
– Vi kommer stärkta från en tuff bortamatch mot ett väldigt bra lag. Vi fick visa att vi klarar av att hantera andra typer av matchbilder än tidgare under året då det nästan sett likadant ut hela tiden, vi har ju haft bollen och stått på motståndarna i princip 90 minuter i samtliga matcher vi har spelat sedan Svenska Cupen startade. Mot Elfsborg var det en annan typ av match där vi inte riktigt kom loss i speluppbyggnaden och vi fick klara av att försvara oss och ta hem tre poäng på ett annat sätt. Så vi kände att efteråt att de här var en av de verkligt viktiga segrarna när man klarar av att vinna den typen av matcher också.


 

Om IFK Norrköping

 • Inledde med ett kryss (1-1) mot Sirius i en snökaosig och svårspelad match.
 • Gick till kvartsfinal i Svenska Cupen men föll mot BK Häcken med 2-3.  
 • Fjolårets allsvenska skyttekung Christoffer Nymann var tillbaka i spel igen med ett inhopp senast mot Sirius.
 

Thomas Lagerlöf om IFK Norrköping
– Ett lite svårscoutat lag. Ny tränare på plats, även om Rikard Norling är väldigt välkänd, och det skiljer sig en del från hur det såg ut med Jens Gustafsson. De är ju i början på sin process vilket gör det ännu svårare att hitta deras mönster. Men det finns en hel del markeringsinslag i deras försvarsspel på stora delar av planen. Så den biten är lite annorlunda och även om en del andra lag kör man/man så är nog Norrköping ett av de lagen som använder det mest. Jag tror att det kommer att bli en annan typ av match än den mot Elfsborg och det är svårt att veta på förhand hur Norrköping kommer att ta sig an matchen. Vi måste vara förbereda på att det kan bli lite olika scenarion och matchbilder där vi måste vara flexibla och kunna anpassa oss till det som händer på planen.

18 april, söndag 17:30Tele2 Arena

DjurgårdenIFK Norrköping
1-0 (0-0)

 • MålskyttarHaris Radetinac 78'
 • Domare Mohammed Al-Hakim
 • Publik (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat