Företag

Djurgården förlänger kontraktet med Portia Boakye

  • Damer
  • A-lag
  • 4 sep 2021

”Djurgården känns som mitt hem”, berättar den ghananska järnkaminen som nu är klar för spel under de två kommande säsongerna.

Sedan hon kom till Djurgården inför säsongen 2018 har Portia Boakye växt ut till en nyckelspelare i backlinjen och har varit starkt bidragande i defensiven med sitt fysiska spel samt sin fina teknik och goda speluppfattning.

Insatser som har gjort avtryck och som nu innebär att Portia spelar vidare i den blårandiga tröjan under de två kommande säsongerna med ett nytt kontrakt som sträcker sig fram till 30 november 2023.
– Djurgården känns som mitt hem så jag är väldigt glad över att skriva på. Redan första dagen när jag kom hit fick jag ett jättefint mottagande och så har det fortsatt. Jag känner så mycket kärlek från alla i laget, berättar Portia som var säker på sin sak när förfrågan kom från sportchef Jean Balawo.
– Jean har sagt att om jag vill vidare i karriären så är det upp till mig, men jag svarade att jag vill vara kvar. Jag känner så starkt för det här laget och vill inte göra dem besvikna. Det handlar inte om pengar utan om att jag älskar den här klubben.

Efter en lite motig start på säsongen för Portia och laget har tabelläget stabiliserats ordentligt för laget och Portia ser fram emot att blicka uppåt under hösten. 
– Det ser bra ut för oss nu. Vi fick inte riktigt igång spelet i början och många spelare kom in sent. Men vi har vuxit samman som ett lag under säsongen och kämpat oss tillbaka tillsammans efter de första 4-5 matcherna. Det har varit många utmaningar på vägen men vi har förbättrats gradvis och nu ska vi göra en stark andra halva av serien.

Jean Balawo om Portia

Med Portias underskrift på plats är en viktig pusselbit i den blårandiga defensiven på plats för de två kommande säsongerna och sportchef Jean Balawo är nöjd över att överenskommelsen är i hamn.
– Jag är otroligt glad att över att vi får behålla Portia i minst två år till. Hon har varit och är väldigt viktig för oss, vilket hon visar både på och utanför planen. Sedan hon flyttade längre ner i banan så har hon varit så gott som omutlig, sammanfattar Jean.

Senaste nyheter

Relaterat