Företag

Elias Andersson lånas ut till Mjällby

  • Herrar
  • A-lag
  • 9 aug 2021

Djurgårdens 25-årige mittfältare beger sig söderöver och går på lån fram till årsskiftet.

Det blev snabba ryck under måndagen för Elias Andersson som nu är på plats i Mjällby med ett nyskrivet låneavtal som innebär spel i MAIF under resterande delen av säsongen.
– Jag har precis varit på Strandvallen, fått en liten rundtur och skrivit på låneavtalet. Jag körde ner i morse vid 8.30 så det har gått riktigt snabbt, berättar Elias nerifrån Blekinge och poängterar att behovet av frekvent speltid har varit avgörande i upplägget.
– Det är såklart väldigt skönt nu när det enda man har i skallen är att få spela matcher igen. Så det känns bra att förhoppningsvis kunna spela 90 minuter varje vecka och jag känner dessutom ett par stycken i laget sedan tidigare.

Förhoppningsvis kan Elias följa Hampus Finndells fina exempel och komma tillbaka från lånet med mycket matchrutin och en uppåtgående formkurva inför 2022.
– Det är ju bättre för alla parter att jag spelar 15 matcher nu i höst för att sedan kunna komma tillbaka stark och pigg till nästa säsong, förklarar Elias som får en minst sagt speciell inledning på låneperioden med dubbelmöte hemma och borta mot Djurgården.
– Ja, det får man väl lov att säga. Men det är inget jag lägger särskilt mycket energi på just nu. Fokus har legat på att få klart avtalet och sedan ska jag träffa laget imorgon. Därefter börjar vi förbereda oss för match i helgen då vi ju som sagt möter Djurgården hemma.

För sportchef Bosse Anderssons del är han nöjd med att Elias nu får en möjlighet till spel och utveckling i tuff allsvensk matchmiljö.
– Vi har haft en hård konkurrens på mittfältet och Elias har haft en ganska tuff vår med skador och begränsad speltid. För att han ska kunna få den speltiden han eftersträvar så fanns det ett ömsesidigt intresse från Elias och Mjällby att ordna det behovet. Vi diskuterade det under veckan och tog ett beslut på att Elias lånas ut till Mjällby för att spela matcher under resterande del av säsongen 2021. Han blir spelklar för dem på onsdag vilket innebär att han kan vara med i det kommande dubbelmötet mot Djurgården, summerar Bosse.

15 augusti, söndag 15:00Strandvallen

Mjällby AIFDjurgården
0-1 (0-1)

  • MålskyttarNicklas Bärkroth 45'
  • Gula kortRasmus Schüller
  • Domare Adam Ladebäck
  • Publik (Strandvallen)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat