Företag

Inför Mjällby - Djurgården

 • Herrar
 • A-lag
 • 13 aug 2021

DIF beger sig till Strandvallen i jakt på viktiga poäng i toppstriden.

MJÄLLBY - DJURGÅRDEN 

Söndag 15 augusti klockan 15.00, Strandvallen. Slutsålt.

Matchen visas på discovery+ 
Använd denna länk när du beställer matchen så får Djurgården ekonomisk kickback.

 

Truppstatus

– Linus Tagesson och Aleksandr Vasyutin är de spelare som inte är utagningsbara till matchen, enligt Djurgårdens naprapat Kalle Barrling. Även Edward Chilufya tvingas lämna ett sent återbud pga sjukdom.
 

Spaningar 

 • Besvikelsen över derbyt har röjts undan för fortsatt jakt på trepoängare i toppstriden.
 • Jacob Une Larsson är avstängd efter att ha åkt på sin tredje varning i derbyt.
 • Aslak Witrys övergång till AZ Alkmaar innebär ytterligare förändringar i backlinjen. 
 • Elias Anderssons utlåning till Mjällby gör att han befinner sig på motstatt planhalva i denna match.
 • Strandvallen är en välkänd arena för Jesper Löfgren som tar sig an sitt gamla lag.
 • Rasmus Schüller är den enda spelaren som står på två gula kort och missar nästa match vid en ny varning.

Thomas Lagerlöf inför matchen:

– Med tanke på förutsättningarna så känns det väldigt bra ändå. Det är ingen hemlighet att det var en otrolig besvikelse över resultatet i derbyt. Det var så klart väldigt deppigt och en tung början på veckan. Men vi har pratat igenom och utvärderat som vanligt för att lära oss saker och försöka att bli bättre och det har varit ett starkt fokus från den första riktiga träningen när vi drog igång veckan. På så sätt har det varit en väldigt bra reaktion på den besvikelsen och nu måste vi få med det ut i skarpt läge igen när en tuff bortamatch väntar, berättar ”Tolle” när DIF nu får ta sig an en annan typ av match på naturgräs på allestädes blåsiga Strandvallen.
– Det är en knepig bortamatch, oavsett hur Mjällbys form ser ut för stunden. Det är alltid tufft att komma ner dit och det gäller att vara mentalt förberedd på vad som väntar - en väldigt annorlunda typ av match. Men vi är förberedda på de yttre förutsättningarna och fokuserar mycket på hur vi ska hantera dem. Sedan blir det kanske inte så mycket kring Mjällby med tanke på att de precis har bytt tränare och hann spela 20-25 minuter mot Örebro innan de fick en utvisning. Så det är svårt att läsa in vilka förändringar som har kommit med tränarbytet, utan det gäller att vara förberedd på det mesta.

För Djurgårdens del har det också skett förändringar och nu gäller det att formerar ett försvar efter att Aslak Witry lämnat och dessutom är Jacob Une Larsson avstängd.
– Det är klart att Aslaks sorti är ett avbräck, det är omöjligt att säga något annat. Det är allsvenskans bästa ytterback som försvinner och en av våra bästa spelare under våren. Men så är det i den här branschen, de spelare som är på väg uppåt i karriären och är för bra för Allsvenskan ska ju lämna. Vi har ju anat att det skulle kunna hända i det här eller nästa transferfönster. Det är sådant som vi måste kunna hantera, vi ska få fram bra spelare som kommer att försvinna. Men sett till försvaret har vi lite olika lösningar redo, på både kort och lång sikt. Nu är ju Jacob Une Larsson avstängd också så det begränsar möjligheterna lite i just den här matchen. Men det kommer att finnas alternativ på söndag.Om Mjällby

 • Näst sist i tabellen med elva poäng.
 • Enoch Kofi Adu är avstängd inför matchen
 • Det har skett förändringar på ledarsidan där Anders Torstensson kommit in som ny huvudtränare. 
 • Välbekanta ansikten i form av Elias Andersson (på lån) och fd DIF-anfallaren Sam Johnson har nyligen anslutit till laget.
 • Har i övrigt förstärkt under fönstret med försvararen Carlos Moros Gracia och anfallaren Noah Persson.

Thomas Lagerlöf om Mjällby
– Vi får se hur Mjällby kommer att uppträda med tanke på tränarbytet. Samtidigt så har de ju inte bytt så många spelare även om de fått in några nya namn i sommarfönstret, bland annat Elias Andersson som ju gick på lån dit nu i veckan. Så hur många som kommer till spel av de nya spelarna och vilka som i så fall startar är en osäkerhetsfaktor. Men det övriga spelarmaterialet har vi ganska bra koll på och vi får nog vara lite öppna för hur de sedan väljer att formera laget. Det kan komma att se ut på lite olika sätt.

15 augusti, söndag 15:00Strandvallen

Mjällby AIFDjurgården
0-1 (0-1)

 • MålskyttarNicklas Bärkroth 45'
 • Gula kortRasmus Schüller
 • Domare Adam Ladebäck
 • Publik (Strandvallen)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat