Företag

Elliot Käck förberedd på tuff tillställning mot Blåvitt

  • Herrar
  • A-lag
  • 27 okt 2021

”Det blir nog en intensiv och spännande match”, säger Elliot som är redo för spel efter avstängningen mot Kalmar.

För ovanlighetens skull toppar inte Elliot Käck listan över spelade matcher i Djurgården med två missade matcher under året och 22 starter av 24 möjliga. Nu senast mot Kalmar var det ett tredje gult kort, med tillhörande avstängning, som ställde till det men inför torsdagens match mot IFK Göteborg är Elliot tillbaka på banan igen.
– Kul att vara tillgänglig för match igen. Det känns inte som att jag har hunnit missat så mycket eftersom det är veckomatch, berättar Elliot som trivs betydligt bättre på planen än på läktaren under matchdag.
– Skönt att vi vann senast, men det var väldigt nervöst på läktaren. Jag och Tommi (Vaiho) kollade tillsammans och det var ruggigt kallt och som alltid mycket jobbigare att befinna sig på läktaren än att själv kunna bidra på planen.

En seger som ger ett fint utgångsläge inför slutspurten.
– Ja, vi har ett väldigt bra läge inför de sex sista omgångarna. Många lag hade nog velat vara i vår position och vi har allt i egna händer. Känslan är bra i hela gruppen och vi ska gå för tre nya poäng.

Mot ett IFK Göteborg med uppåtgående formkurva som väntar härnäst…
– De har lyft sig och vunnit två raka, så det blir något att bita i. Samtidigt är de fortfarande indragna i en bottenstrid och har allt att spela för. Så det blir nog en intensiv och spännande match.

Hampus Finndell är avstängd vilket innebär ännu en ny konstellation på mittfältet. Hur ser du på det?
– Det känns som att vi haft en del av det hela säsongen så det är inga konstigheter egentligen. Alla som kommer in har gjort ett jättejobb och nu kommer Rasmus Schüller tillbaka som ju är en väldigt duktig spelare.

Vad tror du att vi kan förvänta oss för typ av match?
– Jag har inte sett Göteborg i de senaste matcherna, senast jag såg dem var mot Elfsborg. Då var de ganska låga och Elfsborg hade mycket boll. Men vi ska försöka spela vårt spel, pressa högt och ha mycket boll. Förhoppningsvis kan vi skapa mycket lägen också. Vi utgår från det och sedan får vi se hur de agerar utifrån det. Vi har ju vår modell som har funkat bra hela säsongen och kommer att trumma på som vanligt, avrundar Elliot.

28 oktober, torsdag 19:00Gamla Ullevi

IFK GöteborgDjurgården
3-0 (1-0)

  • MålskyttarAugust Erlingmark 20'Marcus Berg 50'Tobias Sana 52'
  • Gula kortRasmus Schüller
  • Domare Kaspar Sjöberg
  • Publik (Gamla Ullevi)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat