Företag

Elliot Käck: "Vi vet att vi har en enormt bra chans"

  • Herrar
  • A-lag
  • 17 sep 2021

Elliot Käck om förberedelserna inför Malmö, om hur bra koll han har på deras högerkant, och hur födelsedagen ska krönas på bästa sätt.

Elliot Käck närmar sig 150 allsvenska matcher i Djurgårdströjan, och med det är han näst bäst i truppen (endast Haris Radetinac har fler, närmar sig 180 matcher). En rutin som inte ska underskattas i en trupp där 11 nya namn tillkom inför säsongen.

Men missta inte rutin för ålderstigen, på lördag fyller han 32 år och efter en vecka med en derbyvinst i ryggen känner han sig fräsch och redo för match.
– Det känns bra, man fick en skön energiboost från derbyt så det har varit en bra vecka här på Kaknäs för mig och hela laget. Vi är taggade och redo för Malmö.

Hur inverkar en så bra insats som i derbyt veckan som följer?
– Man märker på hela gruppen att när vi vinner den typen av matcher så är det lite gladare och mer energifyllt, gentemot en förlust.

Påverkar det en privat också, i ens mående utanför planen?
– Ja det är klart att ens privatliv påverkas av hur fotbollen går också. Sen har jag nog blivit lite bättre på att koppla av och på under åren så man hittar en balans, men jag tror att jag påverkas lite av det fortfarande.

Men veckans fokus har legat på Malmö och när vi ses för intervjun har precis fredagens träningspass avslutats och spelarna gör sig redo för att ta spelarbussen till Arlanda för att flyga ner och övernatta i Malmö för att vara på plats i god tid inför matchen med den relativt tidiga avsparkstiden 15:00.

Du har mött Malmö ganska många gånger nu, med många positiva minnen. Försöker man återkalla såna minnen och positiva insatser inför en sån här match?
– Först och främst kollar vi på hur dom ser ut och spelar nu, men sen är det klart att historiskt sett sedan jag kom till Djurgården så har vi gjort väldigt många bra matcher mot Malmö. Vi har vunnit en hel del matcher mot dom så man har med sig det i bagaget. Det är alltid kul att slå dom. Samtidigt har vi all respekt för dom, det är trots ett lag som är i gruppspelet i Champions League och är starka på alla positioner så vi har stor respekt för det. Men vi vet att vi har en enormt bra chans att göra en bra prestation.

Har du extra bra koll på spelarna på deras högerkant som anfaller mot dig?
– Det brukar ju vara Berget som spelar där ute, precis som han gjorde i våras. Så han och jag har mötts några gånger där ute på kanten, och man lär sig hur de uttrarna man möter fungerar. Men de har bra spelare överallt och kan byta in någon annan där på kanten som håller hög klass, så det gäller att vara ordentligt förberedd.

Och så fyller du år i morgon.
– Ja precis, men vi sa till äldsta barnet att jag fyllde år i dag (fredag), haha, så vi firade lite i dag faktiskt. Hon har inte så bra koll på vilken dag det är så det funkade att göra så, säger Elliot som ändå hoppas att han och laget kan lösa en present även under lördagen.
– Det är väl inte någon speciell födelsedag för egen del, men det är klart att det vore fint att kröna den med en vinst.

18 september, lördag 15:00Eleda Stadion

Malmö FFDjurgården
1-1 (1-0)

  • MålskyttarAntonio Colak 16'Hjalmar Ekdal 80'
  • Domare Mohammed Al-Hakim
  • Publik (Eleda Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat