Företag

Formkurvan pekar uppåt för Albion Ademi

  • Herrar
  • A-lag
  • 28 aug 2021

”Det känns bättre och bättre för varje dag”, säger Djurgårdens snabbfotade yttermittfältare som hoppas på mer speltid mot Sirius.

Efter en pigg försäsong blev våren 2021 något av en berg-och-dalbanefärd för Albion Ademi där skador och skavanker hackat upp träningsrytmen och försvårat den fotbollsmässiga acklimatiseringen in i laget. Men på sista tiden har Albion sett allt starkare ut och gjorde efterlängtade allsvenska minuter i måndags med ett sent inhopp mot Mjällby.
– Jag tycker att formen blir bättre och bättre för varje dag och jag känner mig redo nu, berättar Albion som hoppas ha bockat av skadetillvaron vid det här laget.
– Jag har haft småskador under en lång tid som gjorde att jag inte kunna komma igång med träningen ordentligt. Så det blev väldigt upphackat och ingen kontinuitet eftersom jag fick kliva av och på från träningen hela tiden. Det gjorde att det var svårt att ta en plats i truppen för min del, men nu har jag haft några fina månader och mår väldigt bra.

Du fick hoppa in på slutet mot Mjällby och var nära att få hål på dem när du bröt igenom på vänsterkanten…
– Det kändes väldigt bra innan matchen och jag tänkte att om jag får komma in och spela kommer jag att göra bra saker på planen. Den hungern känner jag även nu inför nästa match.

Precis, bortamatch mot Sirius väntar. Tror du att det blir mer speltid för dig då?
– Ja det hoppas jag, det vore roligt om jag får ett antal minuter för att kunna bidra ute på planen.

Vad tror du om Sirius som motståndare?
– Jag har inte så jättebra koll på dem mer än att jag vet att de ligger i den nedre delen av tabellen. Men varje match är tuff i den här serien, som vi såg senast mot Mjällby. Vi måste jobba hårt hela vägen och följa vår matchplan. Gör vi det på ett bra sätt kan vi ta en seger på söndag.

…och kanske lossnar det även målmässigt den här gången?
– Ja, vi skapar mycket framåt men vi måste få in bollen också och för min del hoppas jag att jag kan bidra med mål eller assist om jag får speltid.

29 augusti, söndag 15:00Studenternas IP

IK SiriusDjurgården
1-0 (0-0)

  • MålskyttarMoustafa Zeidan 70'
  • Gula kortJacob OrtmarkRasmus SchüllerHampus FinndellDennis WidgrenElliot KäckEmmanuel Banda
  • Domare Kaspar Sjöberg
  • Publik 3135 (Studenternas IP)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat