Företag

Gideon Granström på provspel med Torino

  • Ungdom
  • U17
  • Ungdom
  • Akademi
  • 6 sep 2021

Gideon är en av fyra DIF-spelare som varit iväg på provspel i Europa under året.

För två veckor sedan var PA17-spelaren Gideon Granström i Torino för provspel med Torino FC. Det är fjärde DIF-spelaren hittills i år som varit iväg på provspel – tre spelare i Italien och en i Spanien.
– Vi har på kort tid och med olika förutsättningar fått frågan om fyra av våra spelare att träna med internationella klubbar. Från Akademins sida försöker vi tillgodose förfrågningar från klubbar under förutsättning att spelaren själv vill, att klubben som spelarna ska träna med är proffsiga i sin hantering, och att det inte krockar med viktiga delar i vår verksamhet. Med de förutsättningarna på plats så ser vi möjligheten som en bidragande del till att samla olika typer av erfarenheter för spelarna, vilket är en viktig del i förberedelserna att utvecklas till en elitfotbollsspelare, säger akademichef Christian Krigström Gentile.

Hur gick det för Gideon i Torino FC?
– Väldigt bra! Gideon är en kraftfull mittfältare som till sitt fysiska spel även har bollskicklighet och blick för spelet. Han var med i träningar samt en träningsmatch mitt i veckan och rapporterna från båda dessa moment var fina. Vi fick hem en spelare med lite extra motivation tror jag och Gideon har presterat bra i den inledande tredjedelen av säsongen.

Tre ytterligare spelare har också varit iväg på provspel: Oskar Abrahamsson och Alexander Karagounis var båda hos Lecce, och Simon Nakhost var hos CD Leganes, och det är positiva rapporter även kring dessa.
– Även i de fallen så gick det bra. Premisserna och upplägget var lite annorlunda, men både klubbar och spelare har varit nöjda och det har som sagt inneburit en ansamling av erfarenheter för spelarna vilket är positivt, säger Christian.

Hur ser du framåt på internationella provspel för Akademins spelare?
– Vi är som sagt positivt inställda till det, men vi kommer att öka kraven på mottagande förening gradvis. De ska förstå att våra spelare alltid ska tas hand om väl. Det har inte varit några nämnvärda situationer med de som varit iväg nu, men blir vi mer specifika i kravställningen så får våra spelare en bättre upplevelse när de åker. Och provspel är bara ett sätt att samla internationell erfarenhet, vi åker på internationella turneringar med lagen, spelar internationella träningsmatcher och har vissa spelare i landskamper. Alla erfarenheter räknas, avslutar Christian.

Senaste nyheter

Relaterat