Företag

Jesper Nyholm gör sig redo för Suzuki Cup

  • Herrar
  • A-lag
  • 7 dec 2021

Djurgårdens försvarare är iväg för att spela Sydostasiatiska mästerskapet med filippinska landslaget där Singapore väntar på onsdag i första matchen.

Som innehavare av både svenskt och filippinskt pass har det funnits dubbla landslagsmöjligheter för Jesper Nyholm. Valet föll på det filippinska landlslaget när Jesper nyligen fick sin första kallelse dit och nu är han på plats och gör sig redo för en inledande match i Suzuki Cup (sydostasiatiska mästerskapet) där Singapore väntar på onsdag.
– Jag landade precis i Singapore, så det har varit en lång flygning med mellanlandning i Dubai plus en tio timmar lång väntan där. Första matchen är imorgon och jag är exalterad över att få spela den här turneringen. Som jag sagt tidigare så vet jag inte supermycket om själva laget i sig eller motståndare. Men jag tror att Thailand är det lag som är farligast i vår grupp, berättar Jesper som acklimatiserar sig på plats under tisdagen. 
– Vi får vi se hur allt artar sig, jag ska försöka vänja mig vid värmen och tidsskillnaden. Nu närmast ska jag först och främst bekanta mig med laget och ledarstaben eftersom resten av truppen åkte hit redan den 1 december. 

Turneringen består av två grupper med fem lag i vardera som sedan leder vidare till ett slutspel med ettan och tvåan i varje grupp. Övriga lag i Filippinernas grupp, förutom värdlandet Singapore, är Thailand, Burma samt Östtimor och turneringen pågår från den 5 december till 1 januari 2022.

Rapporter från Jespers insatser följer på dif.se

Senaste nyheter

Relaterat