Företag

Jesper Nyholm tillbaka i träning: "Gör det som blir bäst för laget"

  • Herrar
  • A-lag
  • 21 okt 2021

Jesper Nyholm är tillbaka i träning efter en tids skadefrånvaro, och han är hungrig på att hjälpa laget under resten av säsongen.

Under torsdagen gjorde Jesper Nyholm sitt andra raka fulla träningspass med laget efter några veckors rehab som successivt har stegrats och under förra veckan bestod av hård träning på gymet.

– Jag har kört två fulla pass nu och det känns bra i kroppen. Jag har kört tung styrketräning varannan dag ett tag nu så jag har varit ganska nedtränad och mör i kroppen. Nu är det skönt att vara igång med fotbollen ordentligt och jag börjar känna mig i form igen.

Försvararen fick som bekant ett elakt benbrott 2018 som höll honom borta från spel under lång tid. Inte förrän under 2020 gjorde han sin första fotbollsmatch från start igen när han spelade 96 minuter hemma mot Östersund på Tele2 Arena och hyllades som bäst på plan av tränare Thomas Lagerlöf. Den skadan ligger långt bakom honom nu och han har gjort 17 allsvenska matcher för Djurgården sedan dess. Den senaste skadan som han ådrog sig i bortamatchen mot Malmö FF den 18 september var något helt nytt för 28-åringen.

–  Det är bittert att åka på en baksida förstås, peppar peppar så var det min första baksida och förhoppningsvis den sista. Nu känns det bara roligt att vara tillbaka och kunna vara med och bidra under slutspurten. 

Vad har du för pannben egentligen, med allt du varit med om? Hur är det att hamna i rehab igen och igen?
– Äh…det är klart det suger de första dagarna efter en skada. Man känner sig som 90 år i kroppen och kan inte röra sig ordentligt, men sen får man snabbt se till att knyta näven. När man ser progressionen hela tiden så blir det lättare, och hungern att spela igen finns alltid där, säger Jesper som hade förhoppningar om att vara redo redan till matchen mot Elfsborg i måndags.

– Vi provade att forcera processen lite med sikte mot Elfsborgs-matchen, men det blev för tight. Vi hade en prognos på 4-6 veckor för rehab-perioden och på lördag när vi möter Kalmar tror jag det är fem veckor, så det har gått enligt plan får man säga.

Till matchen mot Kalmar är Elliot Käck avstängd. Käck som har startat 22 av 23 matcher behöver ersättas, och kanske kan det vara en position för Jesper Nyholm som säger så här på från om hur han fungerar på olika positioner i backlinjen.

– Det är klart att det är mycket roligare att spela som mittback, men om jag kan hjälpa laget som ytterback eller defensiv mittfältare eller vad som helst, så gör jag gärna det. Vi är ett lag och spelar tillsammans, så jag gör det som blir bäst för laget.

Vad är den största skillnaden mellan att spela ytterback kontra mittback?
– Det blir lite mer en mot en på kanten, och att täcka bortre ytan på inlägg, sen så blir det ju längre löp under en match. Man ska dels ta sig runt på kanten offensivt och slå inlägg, och samtidigt vara först tillbaka i hemjobbet. Som mittback styr man sitt försvar mer, man har en bättre överblick och kan stå och scouta lite var löpningarna kommer och styra mer än man gör som ytterback.

Det återstår att se om Jesper Nyholm spelar mot Kalmar på lördag, men vi hoppas att du gör som över 18 000 andra Djurgårdare och köper biljett till matchen här.

Du är dessutom varmt välkommen till Annexet redan från 11:30 där vi erbjuder flera barnaktiviteter samt scenprogram med tidigare spelarna Fredrik Stenman och Abgar Barsom, samt VD Henrik Berggren bland andra. Klicka här för mer info.

23 oktober, lördag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenKalmar FF
3-2 (3-0)

  • MålskyttarEdward Chilufya 15'Hjalmar Ekdal 22'Emmanuel Banda 35'Jonathan Ring 49'Isak Jansson 60'
  • Gula kortHampus FinndellEmmanuel Banda
  • Domare Bojan Pandzic
  • Publik 18930 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat