Företag

Hampus Finndell: ”Jättetaggad inför lördag”

  • Herrar
  • A-lag
  • 22 okt 2021

Hampus Finndell har varit bofast i startelvan under 2021, och han har balanserat belastningen för att vara fräsch hela vägen under slutspurten av Allsvenskan.

Hampus Finndell värvades till Djurgården inför säsongen 2018. Han lyfts tidigt fram som en stor svensk talang, och i ung ålder lämnade han BP för att bli ungdomsproffs i holländska Groningen. Efter att ha varit utlånad till Dalkurd under 2020 där han gjorde en stark säsong kom Djurgården och Hampus överens om en kontraktsförlängning inför årets säsong.

Trots fyra år i klubben gjorde han sin allsvenska start-debut för oss i år – och vilken säsong han har gjort sen. Han har spelat 20 matcher, samtliga från start, och varit en av beståndsdelarna i den trio som utgjort mittfältsfundamentet under säsongen.
– Han har verkligen gjort jobbet och han förtjänar all den speltid och det förtroende som Kim och Tolle har gett honom i år, kommenterar Bosse Andersson i den medlemstidning som kommer till Djurgården Fotbolls medlemmar under nästa vecka.

Hans prestationer har dessutom lett till att han varit given i det svenska U21-landslaget. Till den senaste samlingen lämnade Hampus dock återbud för att inte belasta kroppen för hårt inför den allsvenska slutstriden.
– Landslaget är ett kvitto på att man har gjort det bra på planen och något man drömmer om som fotbollsspelare. Så det är tråkigt att behöva tacka nej, men jag har har problem med en baksida så jag behövde få ordning på den så att jag kan fokusera fullt ut på Djurgården och vara hundraprocentig här under hösten. 

Hampus har precis avslutat torsdagens pass på Kaknäs, och den fysiska statusen är bra säger han: han är redo inför lördagens match mot Kalmar FF.
– Ja, jag känner inte av det någonting nu i alla fall så det är positivt. Jag känner mig i god form inför lördag.

Hur fungerar dynamiken med Magnus (Eriksson) och Rasmus (Schüller)?
– Jag tycker vi kompletterar varandra väldigt bra. Rasmus är en otroligt viktig spelare för oss som alltid ligger rätt där bak, och Mange är fantastisk framåt. Och jag får en lite friare roll där jag kan vara med och hota framåt och dra igång presspelet på min sida. Vi hjälps åt där på mitten och jag tycker att det har fungerat väldigt bra.

Trivs du i den rollen du fått av tränarna?
– Jag trivs otroligt bra i den rollen jag har fått, och det är jag väldigt glad över.

Hur förändras din roll nu när Rasmus är avstängd och Emmanuel Banda ersatte honom i senaste matchen?
– Mot Elfsborg fick jag spela i den rollen Rasmus brukar spela. Jag har spelat i den rollen tidigare, men det var ett tag sen och jag känner mig mer hemma i den roll jag spelat i tidigare under säsongen, men det är något man får axla helt enkelt och göra det bästa av situationen.

Hur kändes det i den rollen mot Elfsborg?
– Jag tycker det funkade helt okej. Men vi åkte ju dit på deras kontringar i senaste matchen så vi får vässa till det och göra det bättre mot Kalmar.

Är du taggad inför lördag?
– Jättetaggad!

23 oktober, lördag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenKalmar FF
3-2 (3-0)

  • MålskyttarEdward Chilufya 15'Hjalmar Ekdal 22'Emmanuel Banda 35'Jonathan Ring 49'Isak Jansson 60'
  • Gula kortHampus FinndellEmmanuel Banda
  • Domare Bojan Pandzic
  • Publik 18930 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat