Företag

”Jag känner mig helt redo för spel igen”

  • Herrar
  • A-lag
  • 22 okt 2021

Aleksandr Vasyutin är tillbaka till hundra procent efter en lång och tuff rehabperiod.

Det var i vårderbyt mot Hammarby som olyckan var framme för Djurgårdens ryske keeper som åkte på en skada som skulle visa sig leda till en långdragen frånvaroperiod från fotbollen. Sedan dess har Aleksandr opererats i Finland och kört rehab i Ryssland med Zenit St Petersburg för att sedan återvända till Kaknäs igen där han målmedvetet har jobbat sig tillbaka mot att bli hundraprocentigt frisk igen.

Något som nu är ett faktum när en helt återställd Aleksandr tränar för fullt igen, vilket också märks tydligt under torsdagens intensiva målvaktspass på Kaknäs.
– Det känns härligt att vara tillbaka igen, jag har väntat länge på det här. Det har varit en lång rehabperiod med många olika faser för att bli återställd. Det är ju alltid enklare och roligare att jobba tillsammans med laget än att nöta på med rehab för sig själv, så det har varit en rätt tuff period. Men nu är den avklarad och det är väldigt kul att kunna vara igång på planen igen, berättar Aleksandr.

Är det lätt hänt att man tappar lite av till exempel reflexer och reaktionsförmåga under en så här lång frånvaro?
– I nuläget kan jag köra till hundra procent i varje situation och känner mig i väldigt bra form. Även om man kanske kan tappa lite under en lång rehab så känns det som att jag nu har hittat tillbaka i mina reaktioner och min fysik. Så jag känner mig helt redo för spel igen.

Just nu så har vi en målvaktstrio av väldigt hög allsvensk klass. Hur ser du på konkurrenssituationen?
– Jag tänker inte på det som tävling eller konkurrens, utan viktigast av allt är resultaten för laget. Vi jobbar ihop för att hjälpa varandra, det är det som är vårt fokus. Som individer vill vi göra det bästa vi kan tillsammans varje dag och sedan är det tränarna som tar besluten kring vem som ska spela.

…och spelas ska det göras på lördag. Kalmar gästar Tele2 Arena, hur går tankarna kring den matchen?
– I den här serien är varje match tuff och Kalmar är inget undantag, det är ett mycket bra lag vi möter. Vi måste som alltid vara hundraprocentigt fokuserade, vi får inte slarva på någon punkt. Så det måste till en maximal prestation på lördag om vi ska ta tre poäng, summerar Aleksandr.

Nikos om Aleksandrs återkomst

För Djurgårdens målvaktstränare Nikos Gkoulios blir Aleksandr Vasyutins deltagande i träningarna ett välkommet tillskott och Nikos är väldigt glad över att ha honom tillbaka.
– Aleks har varit tillbaka och jobbat med laget de tre senaste veckorna och han kör hundra procent nu. Så han är redo både fysiskt och mentalt vilket gör att konkurrenssituationen har blivit jättetuff. Vi har tre fantastiska målvakter som konkurrerar varje dag på träningen. Tre olika typer av målvakter med olika spelstil och goda egenskaper. Det är väldigt spännande att jobba med dem varje dag på träningen och alla tre är professionella i sitt sätt att hjälpa och pusha varandra att göra sitt bästa varje dag på träningen, sammanfattar Nikos.

23 oktober, lördag 15:00Tele2 Arena

DjurgårdenKalmar FF
3-2 (3-0)

  • MålskyttarEdward Chilufya 15'Hjalmar Ekdal 22'Emmanuel Banda 35'Jonathan Ring 49'Isak Jansson 60'
  • Gula kortHampus FinndellEmmanuel Banda
  • Domare Bojan Pandzic
  • Publik 18930 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat