Företag

Operation väntar för Jesper Nyholm

  • Herrar
  • A-lag
  • 21 jan 2021

En stelopererad tå med lösa skruvar kommer att åtgärdas under fredagen och Jesper tvingas till rehab ett antal veckor framöver.

Djurgårdens mittback Jesper Nyholm har sedan tidigare haft en skadehistorik av det absolut tuffaste slaget där han kämpat sig förbi en mängd hinder för att åter kunna spela fotboll igen. Med anledning av detta behöver hans stelopererade tå nu justeras, ett mindre ingrepp som innebär ett antal veckors vistelse i gymmet för Jesper.
– Det är en liten minioperation som ska göras. Det är en skruv i min stelopererade tå som har gått sönder och den andra sitter lite löst, så min steloperation vickar lite. Sista leden är lite rörlig så det gör lite ont, säger Jesper som känt av det sedan i höstas.
– Jag har alltid trott att det ska kännas så här. Det är ju inte normalt att man spelar med en stelopererad tå med alla besvär och metall i benet, så jag trodde att det skulle vara så och körde på. Men jag fick reda på det i förra veckan att det var trasigt då vi tog en röntgen att och såg att skruven var av. Så nu blir det lite åtgärder. Först kändes det segt med besked om operation men redan efter någon timme så kändes det skönt att få bort det onda och slippa effekter efter träningar och matcher.

Operationen görs nu på fredag och Jesper är vid gott mod och redo för hårt jobb för att komma tillbaka till spel igen.
– Jag tränar på tills vi gör operationen. Sedan har jag två veckor då man bara går och belastar lite, men så fort stygnen är läkta kan jag öka belastningen. Så jag kommer att köra på med fullt blås. Kanske inte löpning och fotboll men resterande med cykling och överkropp för att hålla igång konditionen. Det är bara att köra på, jag vet att på andra sidan väntar fotbollen så jag håller humöret uppe.

Senaste nyheter

Relaterat