Företag

Kalle Holmberg: "Man ska göra allt för laget"

  • Herrar
  • A-lag
  • 13 okt 2021

Laget framför jaget – en devis som Kalle Holmberg både förespråkar och förkroppsligar på planen.

Höstens intåg är definitivt på Kaknäs under tisdagen där träningspasset i ynka 9 plusgrader precis genomförts nere på konstgräset. Kjelle Frisk blåser bort drivor med höstlöv som inkräktat på trädäcket där Kalle Holmberg nu står efter att ha kört både fotbollsträning och ett pass på gymet. 
– Jag har varit sjuk ett par dagar, så jag gick av mot slutet av träningen och avslutade på gymet, säger Kalle som gläds över att vara tillbaka i träning efter några dagar hemma som dock knappast inneburit enkom lugn och ro.
– Det är full fart där hemma med två ungar som också är lite sjuka nu.

Kalle inledde säsongen som startspelare och bortsett från några matcher i mitten av säsongen har han fått mycket förtroende av tränarna och spelat 18 av 22 matcher, varav 15 från start.
– Ja jag håller med, det kändes jättebra i början av säsongen och det har gått bra för personlig del förutom att jag kanske inte har producerat tillräckligt många poäng, tycker jag själv. Men det har inte stört mig så mycket som fotbollsspelare utan jag har jobbat på på träningarna och gör mitt max såväl där som på match. Som forward vill man alltid göra mål men det är några matcher kvar att göra mål på så vi får hoppas att även det kommer igång.

Precis, men mål är ju inte allt.
– Absolut, visst är det så, och det säger Kim och Tolle också. Men om man tittar generellt på ett lag som vill man ju alltid få igång målproduktionen hos anfallarna. Samtidigt har laget gått bra och vi har istället spridit ut målskyttet på många spelare som kanske inte brukar göra mål: våra backar är väl i topp i den statistiken.

Du är delad tvåa i den interna assistligan, och du var inte så girig att få målet mot Östersund som styrdes på Joel Asoro och in i mål.
– Nej exakt, det är klart att många i mitt läge kanske hade gått ut och sagt att ”det är mitt mål” men nu gick bollen på Joel och jag är glad över två assist där och att vi vann matchen. Det är det viktigaste.

Du har fått beröm för ditt presspel, att du sätter förstapressen och styr motståndarna väldigt bra. Är det något du har utvecklat i Djurgården eller var det även så Kalle Holmberg spelade i Norrköping?
– Jo men lite grann tror jag att jag har utvecklat det i Djurgården utefter det spelet vi spelar här. Jag behöver sätta en bra press och antingen vinna bollen direkt eller bidra att vi vinner den så tidigt som möjligt i nästa led. Jag har absolut utvecklat den delen men jag har alltid haft grunden till det i mig, man ska göra sina lagkamrater bättre och göra allt för laget.

Återstart mot Elfsborg på måndag, hur är statusen hos dig?
– Det känns bra! Det ska bli roligt att spela hemmamatch igen inför våra supportrar. Det ser ut att bli väldigt mycket folk på läktarna så det ser jag fram emot.

Nu när publiken är tillbaka: hur var det egentligen att spela inför tomma läktare under 2020 och början av 2021?
– Det är klart att det är en jäkla skillnad. De första matcherna vi spelade utan publik…det kändes ju som en träningsmatch. Men sen fick man finna sig i att det var det läget som var, och göra det bästa av situationen. Men det är klart att man saknade publiken! Det var ju helt fantastiskt senast i derbyt med det stödet vi hade där, väldigt synd att vi inte kunde vinna den matchen men det är en ny match nu på måndag och vi ska försöka göra det bättre då.

Hur tar du vara på landslagsuppehållet som är nu?
– Nu var jag ju sjuk så jag kunde inte göra någonting under de tre dagarna vi fick ledigt. Men annars brukar jag passa på att umgås med familjen och ta vara på den tiden man inte har när det är matcher och träningar i princip varje dag. Att göra roliga grejer med barnen är ganska skönt för att koppla bort lite grann och kunna hämta lite energi mentalt.

En mentalt och fysiskt förberedd Kalle Holmberg alltså, som ser fram emot matchen mot Elfsborg på måndag. Häng med i toppstriden du med – köp till biljett till matchen här.

18 oktober, måndag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenIF Elfsborg
0-3 (0-1)

  • MålskyttarSimon Olsson 20'Rasmus Alm 50'Rasmus Alm 77'
  • Gula kortElliot KäckMagnus ErikssonHjalmar Ekdal
  • Domare Mohammed Al-Hakim
  • Publik 19443 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat