Företag

Rasmus Schüller: "Vi ska inte låta några få omgångar prägla vår säsong"

  • Herrar
  • A-lag
  • 1 dec 2021

Rasmus Schüller är beslutsam över att inte låta några få omgångar sätta prägel på säsongen i helhet. På lördag spelas säsongens sista match och Rasmus har börjat ladda upp ordentligt.

Rasmus har precis avslutat onsdagens träning på Tele2 Arena, och för ovanlighetens skull åkte han ut först av alla i den klunga som brukar dröja sig kvar och jonglera med bollen i luften mellan varandra efter avslutat träningspass. Han försvarar sig med glimten i ögat med att han gjorde det med flit för att hinna göra intervjun innan han måste iväg.

En match återstår av årets säsong, och på lördag avgörs vilka lag som slutar topp tre i tabellen och därmed får spela europeisk cupfotboll 2022. 90 minuter som kan definiera säsongens totalbetyg hos många.

Hur är det mentalt att fokusera inför säsongens sista match?
– Det är inga problem. Vi ska inte låta några få omgångar av Allsvenskan prägla vår säsong, och på lördag ska vi se till att de här senaste omgångarna inte på något sätt raserar det fina arbetet som vi har gjort nu under 11 månader.

Rasmus är kort, koncis, och beslutsam i sina svar.
– Det är klart vi behöver vara fokuserade, och när man har en sån uppgift framför sig som på lördag så är det inga problem. Det gäller att alla använder sin kapacitet och ser till att fokuset finns där och att arbetet blir gjort. Vi har spelat fin fotboll i år och vi ska se till att vi gör det ännu en gång: nu på lördag.

Tror du att det är lättare för er med lite mer rutin att samla ihop sig och fixa den mentala biten, än för lite mindre erfarna spelare? Har ni pratat ihop er i laget?
– Jo men vi har ventilerat känslorna nu på sistone tillsammans, det är viktigt att vi pratar alla tillsammans om vad som har hänt och vad för misstag vi har gjort och hur vi ska förbättra oss. Det är ingen som går ensam och hänger med huvudet utan det är viktigt att vi kommer ihop som en grupp, analyserar bra och mindre bra insatser, och lämnar det bakom oss och tar nya tag. Vi gör det här kollektivt och vi gör det här tillsammans, och det är när vi gör det tillsammans som vi är starka.

Ser ni tillbaka på säsongen som helhet och kan hitta kärnan till att säsongen gått så bra som den ändå har gått?
– Ja så är det, vi kan inte låta de här lite svagare insatserna på slutet reflekteras mot 11 månaders totala prestationer. Vi vet kvalitén vi besitter och vi vet vad vi är bra på när vi gör det noggrant och tydligt. Senaste matchen så var vi inte så noggranna som vi vill och ska vara, och då blev vi jättehårt straffade. Men det är när vi har varit noggranna som gör att vi varit, och är, där uppe i toppen, så vi kan inte låta något falla ur våra händer nu i sista matchen, avslutar Rasmus.

Här hittar du biljettinformation till matchen mot BK Häcken som spelas på lördag klockan 15:00.

4 december, lördag 15:00Bravida Arena

BK HäckenDjurgården
0-1 (0-1)

  • MålskyttarMagnus Eriksson 12'
  • Gula kortKalle Holmberg Jacob Une Larsson
  • Domare Andreas Ekberg
  • Publik (Bravida Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat