Företag

DIF Skol IF välkomnar nya medarbetare

  • Skol IF
  • 11 aug 2022

DIF Skol IF växer i rask takt och nu behöver vi tillsätta ett stort antal tjänster med kvalificerade Idrottsledare. Här kan du läsa mer om hur du söker till vår verksamhet.

Den fortsatta tillväxten i Djurgårdens Skol IF-verksamhet innebär, utöver att många fler barn och ungdomar i Stockholms län får tillgång till fler timmar kostnadsfri kvalitativ fysisk aktivitet i direkt anslutning till skoldagen, att verksamheten behöver tillsätta ett stort antal tjänster med kvalificerade Idrottsledare. Just nu finns vi på 31 skolor över hela Stockholm och bara till skolstarten i augusti har DIF Skol IF rekryterat 15 nya heltidsanställda Idrottsledare som redan är igång, men fler behövs:
– Vi vill vara en plantskola för nästa generations ledare gällande idrott, fysisk aktivitet och folkhälsa. Vi vill locka till oss kunskapstörstande och idrottsintresserade personer oavsett om de precis gått klart gymnasiet, letar efter ett första karriärsteg efter avklarad högre utbildning eller söker en möjlighet att byta karriär mitt i livet, säger Staffan Holmberg, verksamhetschef för DIF Skol som betonar vikten av genomarbetad rekrytering.
– För att lyckas med detta har vi tagit hjälp några av de främsta aktörerna i branschen för jämlik och kompetensbaserad rekrytering. Vi genomför objektiva tester genom vår samarbetspartner Alva Labs, intervjuer enligt best practice och samtliga kandidater genomgår arbetsprov i barngrupp utifrån en färdigbestämd observationsmanual. Vi har även tack vare vårt mångåriga samarbete med Gålöstiftelsen nu även en heltidsanställd som enbart arbetar med rekrytering och bemanning. Jag vågar sticka ut hakan och säga att vår rekryteringsprocess är en av de mest genomarbetade och seriösa som jag träffat på under mina 20 år i yrkeslivet, konstaterar Staffan.

Sedan den 1 augusti har det varit introduktion för de nya ledarna med traditionell uppstart utanför Alberget 4A följt av en promenad upp till pokalrummet på Stockholms Stadion för att förankra arbetet i vår historia. Detta har sedan följts av föreläsningar kring ledarskap samt praktiska pass i skogsmiljöer, idrottshallar och på skolgårdar. Allt för att förbereda ledarna för den verklighet som komma skall när skolorna startar igen under nästa vecka.
– Det är med stor entusiasm vi tar oss an denna hösttermin då vi lämnade en vårtermin bakom oss där vi förbättrat samtliga siffror. Vi fortsätter växa i nya kommuner men lika glädjande är att vi samtidigt ökar effektiviteten på de skolor vi redan samarbetar med. Vi blir fler medlemmar och fler deltagare hittar till verksamheten. Vi är övertygade om att den modell vi nu tar fram tillsammans med skolorna kommer ha verklig positiv påverkan på barn och ungas hälsa. Till sist vill jag därför skicka ut en uppmaning till dig som letar efter ett varierat jobb där du kan vara fysiskt aktiv och där du kan ha en direkt påverkan på barn och ungas liv, sök jobb hos oss, summerar Staffan.

Besök gärna DIF Skol IF:s karriärsida för mer information om aktuella tjänster och behov framöver: https://djurgardenskolidrott.teamtailor.com/

Djurgården Fotboll är stolta och imponerade över det arbete som görs i DIF Skol IF och vill ta tillfället i akt att välkomna de nya medarbetarna och önska nya och befintliga medarbetare ett stort lycka till när verksamheten nu går in i högsäsong. DIF Skol IF är en del av verksamhetsområdet Skola/stad som är ett av tre kärnverksamhetsområden jämte ”Arena” och ”Idrottsplats”. Läs gärna mer i Framgång och Framtid som är Djurgården Fotbolls ramverk, strategiska riktning och handlingsplan: https://dif.se/dokument/pdf/framgang-framtid-fotboll-2022

Senaste nyheter

Relaterat