Företag

Stort intresse för Rörelsekul med Järnkaninen

  • Skol IF
  • 7 juni 2023

Djurgården Skolidrotts nya koncept som smygintroducerades vid matchen mot Mjällby har väckt stort intresse.

Inför matchen mot Mjällby gavs Djurgårdare möjlighet att samtala med de pedagogiskt ansvariga för verksamheten samtidigt som barnen fick möjlighet att röra på sig. Konceptet vilket kommer lanseras i Segeltorp och Bromma under hösten visade sig mycket uppskattat. 
– Det känns väldigt roligt att vi nu kan börja arbeta aktivare med målgruppen 3–6 år och samtidigt möta Djurgårdare i både söderort och västerort närmare där de bor, säger Staffan Holmberg verksamhetschef för Djurgården Skolidrott.

Huvudansvar för den pedagogiska utformningen av Rörelsekul med Järnkaninen är Philip Hjalmarsson som även är utbildad lärare i Idrott och Hälsa.
– Vi behöver skapa aktiviteter där barn får möjlighet att utveckla det som kallas rörelserikedom, det vill säga grundläggande motoriska färdigheter för ett långt liv i rörelse säger Philip och fortsätter:
– I den bästa av världar kan barnen detta redan vi skolstart och därför har vi utvecklat Rörelsekul med Järnkaninen med det i åtanke.

Rörelsekul med Järnkaninen är ett åtta veckors program där samtliga grundrörelser genomförs varje vecka under överseende av Djurgården Skolidrotts Idrottsledare och unga ledare. Under hösten 2023 kommer Rörelsekul med Järnkaninen startas på söndagar i Segeltorp (Innovitaskolan) och i Bromma (Kristofferskolan) och bestå av två åldersgrupper barn 3–4 år i en grupp och barn 5–6 år i en annan grupp.  Självklart kommer Järnkaninen att komma på besök i samband med Diplomutdelning.

Du kan antingen anmäla ditt barn till en hel termin, det vill säga 16 tillfällen, eller till en halv termin, det vill säga 8 tillfällen. Anmälan sker här https://www.difbiljetter.se/rorelsekul

Vid frågor kontakta Philip Hjalmarsson på [email protected]

Senaste nyheter

Relaterat