Företag

Rörelsekul med Järnkaninen 

  • Skol IF
  • 15 maj 2023

Djurgården Skolidrott lanserar nu Rörelsekul med Järnkaninen, ett sätt för barn 3-6 år att utveckla sin motorik under lekfulla former.

Barn behöver tidigt utveckla en grundläggande motorik för att kroppen ska klara av de olika rörelser och funktioner de behöver i vardagen. Det handlar i grunden om att under lekfulla former öva på saker så som att balansera, klättra, hoppa, kasta, greppa, dra, knuffa, krypa, göra kullerbyttor med mera.

För att säkerställa att barn tidigt kommer igång med de här rörelserna har Djurgården Skolidrott utvecklat Rörelsekul med Järnkaninen, en motorikbana vilken på ett lekfullt och pedagogiskt sätt introducerar samtliga grundrörelser för barnet. 
– När jag arbetade som lärare i Idrott & Hälsa upplevde jag hur en stor grupp barn, när de kom upp i skolålder, saknade de grundläggande rörelsemönster människokroppen ska klara av. Det handlade om saker många av oss äldre tog för självklara så som att göra kullerbyttor, att balansera på bänk eller hoppa med ett rep som en lian. Det mer stillasittande samhälle vi har idag skapar helt enkelt inte samma möjligheter för barn att utveckla de här kunskaperna i tidig ålder och utifrån detta har vi utvecklat det här konceptet, säger Philip Hjalmarsson operativt ansvarig på Djurgården Skolidrott.

Rörelsekul med Järnkaninen är ett åtta veckors program där samtliga grundrörelser genomförs varje vecka under överseende av Djurgården Skolidrotts Idrottsledare och unga ledare. Under hösten 2023 kommer Rörelsekul med Järnkaninen startas på söndagar i Segeltorp (Innovitaskolan) och i Bromma (Kristofferskolan) och bestå av två åldersgrupper barn 3–4 år i en grupp och barn 5–6 år i en annan grupp.  Självklart kommer Järnkaninen att komma på besök i samband med Diplomutdelning.

Du kan antingen anmäla ditt barn till en hel termin det vill säga 16 tillfällen eller till en halv termin det vill säga 8 tillfällen. Anmälan sker här: https://www.difbiljetter.se/rorelsekul

Vid frågor kontakta Philip Hjalmarsson på [email protected]

Senaste nyheter

Relaterat