Företag

Lindahl och Motlhalo spelar slutspel med sina landslag

  • Damer
  • A-lag
  • 17 juli 2022

Hedvig Lindahl spelar EM i England för Sverige och Linda Motlahlo spelar Afrikanska Mästerskapet för Sydafrika i Marocko. Och båda har avancerat i respektive turnering.


Linda Motlhalo – Sydafrika

Linda Motlhalo spelar Afrikanska Mästerskapen med sitt Sydafrika och gick vidare enkelt från gruppspelet, efter bland annat vinst mot titelförsvarande Nigeria. Full pott i gruppspelet innebar kvartsfinal där Tunisien besegrades med 1-0 i torsdags och därmed väntar semifinal mot Zambia i morgon måndag den 18 juli. Vid vinst där kan det återigen bli match mot Nigeria för Lindas Sydafrika, i händelse av att Nigeria slår hemmanationen Marocko i sin semifinal.

Semifinalplatsen i Afrikanska Mästerskapen innebar även att Sydafrika är kvalificerade för nästa års VM.

Hedvig Lindahl – Sverige

Under söndagskvällen spelade Sverige sin sista gruppspelsmatch i det EM som just nu går av stapeln i England. Efter ett kryss mot starka Nederländerna i premiären vann Sverige mot Schweiz med 2-1 och behövde ta poäng mot Portugal för att kvalificera sig för slutspel i turneringen. Och poäng blev det, tre ganska enkla sådana, efter 5-0 mot Portugal och gruppseger före Nederländerna. En fin hållen nolla för Hedvig Lindahl som inte hade en av sina svettigaste matcher men tog de avslut hon fick emot sig och nu kan se fram emot kvartsfinal mot antingen Island, Belgien eller Italien som alla har chans på andraplatsen i den grupp de tillhör.

Sveriges kvartsfinal spelas på fredag klockan 21:00.

Senaste nyheter

Relaterat