Företag

Knäskada för Hedvig Lindahl

  • Damer
  • A-lag
  • 17 apr 2023

Operation och en längre rehabperiod väntar för Djurgårdens målvakt.

Det har varit en synnerligen oturlig skadeperiod på målvaktssidan i Djurgården på sistone och nu kommer ett nytt dråpslag i och med att Hedvig Lindahl åkt på en knäskada under träning och därmed tvingas till operation - med tillhörande långdragen rehabperiod.

Ett blytungt besked för Hedvig, laget och föreningen. Men hon håller ändå huvudet högt och summerar känslorna på följande sätt.
– När det hände så kände jag en enorm besvikelse över att lämna laget i sticket, med bara en senior målvakt kvar i truppen, som själv bara är 19 år. Men det är som det är och jag hoppas laget hittar en väg, som sist mot Rosengård. Personligen inser jag ju att det är karriärens slutskede och det är såklart trist att de resterande antal matcher jag hade sett framemot nu blev kraftigt reducerade men tänker ändå att jag är rutinerad när det gäller knärehab och får ta mig tid för annat istället. Med hopp om snabbt läkkött och fler fina framgångar för laget under tiden så känner jag mig ändå rätt lugn och stabil i humöret. Tack för ert deltagande i min situation!

 

Jean Balawo om Hedvigs skada

För sportchef Jean Balawo kommer skadan rejält olyckligt. Hedvig är en nyckelspelare som har bidragit till laget med sin höga klass mellan stolparna under försäsongen och inledningen av OBOS Damallsvenskan och Jean håller tummarna för snabbast möjliga tillfrisknande.  
– Hedvig ådrog sig en skada förra veckan som vi nu har tagit en titt på och fått ett utlåtande om. Det kommer att bli en knäoperation för Hedvig och en efterföljande längre rehabperiod. Nu gäller det för oss att landa i det här tuffa beskedet samt göra en plan för att kunna stötta henne på bästa sätt, sammanfattar Jean.

Senaste nyheter

Relaterat