Företag

Succén fortsätter för Djurgårdens mästerskapsspelare

  • Damer
  • A-lag
  • 22 juli 2022

Linda Motlhalos Sydafrika är klara för final och Hedvig Lindahls Sverige är klara för kvartsfinal i respektive turnering.

Linda Motlahlo spelar Afrikanska Mästerskapet för Sydafrika i Marocko och Hedvig Lindahl spelar EM i England för Sverige. För Linda Motlhalos Sydafrika har turneringen gått som en dans och de är enda laget som har idel vinster. Först tre raka vinster i gruppspelet efter bland annat vinst mot titelförsvarande Nigeria, och sedan 1-0-vinst i såväl kvartsfinal som semifinal. I semifinalen mot Zambia blev Linda matchens enda målskytt via en straffspark i den 94:e matchminuten!

I den andra semifinalen slog hemmanationen Marocko ut titelförsvarande Nigeria. 1-1 efter full tid trots markant spelövertag för Marocko ledde till straffläggning där Marocko vann och därmed står för motståndet i den final Lindas Sydafrika spelar i morgon, lördag, klockan 22:00.

I och med att Sydafrika nådde semifinal (och nu även final) i Afrikanska Mästerskapen är de även kvalificerade för nästa års VM.

Hedvig Lindahl och Sverige tog en övertygande seger mot Portugal i den sista gruppspelsmatchen och vann därmed gruppen före Nederländerna. I kväll, fredag 21:00, möter Sverige Belgien i kvartsfinal och du ser matchen hos SVT.

Senaste nyheter

Relaterat