Företag

U21-premiär mot ÖSK idag

  • Herrar
  • U21
  • 22 feb 2022

U21-allsvenskan kickar igång och Djurgården inleder borta mot Örebro. Här hittar du truppen till matchen som startar 14.00.

På tisdag kl. 14.00 väntar årets första match i U21-allsvenskan (visas på ÖSK Play för 39 kr) när Djurgården beger sig till Behrn Arena för att ta sig an Örebro. Nytt för i år är att laget kommer att coachas av Joel Riddez som klivit in som U21-ansvarig (läs mer här) där det blir en sedvanlig mix av spelare från A-laget och DIF PA19 som matchas.
– Kul att serien drar igång. Vi kommer att försöka hitta en balans över året, där A-lagspelare i behov av speltid ska få det och juniorer på väg uppåt ska få en utmaning. Det blir ett bra mellansteg mellan Juniorallsvenskan och herrarnas allsvenska, säger Joel.

Med på coachbänken finns även A-lagets assisterande tränare Hugo Berggren som berättar vidare om upplägget ur ett A-lagsperspektiv.
– Vi förbereder oss för första matchen i U21-allsvenskan och de A-lagsspelare som inte spelade så mycket mot Brage kommer att spela mot Örebro. Så det lär bli ett ganska ungt och hungrigt lag med erfarenhet från A-lagsfotboll som tar sig an ÖSK. Det är nyttiga spelminuter som gör att de är med och konkurrerar inför cupmatchen mot BP nästa helg, förklarar Hugo.

För Djurgårdens del ingår AFC Eskilstuna, BP, Dalkurd, Degerfors, GIF Sundsvall, IFK Norrköping och ovan nämnda Örebro SK i gruppen. Spelschemat hittar du här.
22 februari, tisdag 14:00Behrn Arena

Örebro SKDjurgården
1-3 (0-2)

  • MålskyttarAlbion Ademi 8'Adam Bergmark Wiberg 17'Adam Bergmark Wiberg 58'Oli Mellander 85'
  • Domare Jim Eriksson
  • Publik (Behrn Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat