Företag

Full pott och assist för Rasmus Schüller i EM-kvalet

  • Herrar
  • A-lag
  • 19 juni 2023

Finland besegrade både Slovenien och San Marino anförda av Djurgårdens mittfältsgeneral och toppar därmed sin EM-kvalgrupp.

Det EM-kvalas för fullt runt om i Europa och för Finlands del har det spelats kvalmatcher mot Slovenien och San Marino. Rasmus Schüller startade båda matcherna och fanns med i 80 minuter under fredagens inledande vinst hemma mot Slovenien med 2-0.
DIF-mittfältaren fanns även med från start under tisdagkvällen mot San Marino där han assisterade till Glen Kamaras tidiga ledningsmål. Resultatet rann sedan iväg till hela 6-0 för "Berguvarna" och med timmen spelad fick Rasmus lite välförtjänt vila efter en ny stabil insats.
Därmed toppas Finland sin EM-kvalgrupp med tio av tolv möjliga poäng och har ett utmärkt utgångsläge inför fortsättningen.Även DIF PA19-mittfältaren Gideon Granström har varit igång med landslagsspel i det svenska P18-landslaget. "Gidde" fanns med från start och spelade till den 73:e minuten i den andra av två landskamper mot Wales, där han jobbade hårt på mittfältet och var nära en assist i första halvlek med en fin framspelning till Emmauel Tannor vars avslut dock gick över ribban - matchen slutade 2-2.

Foto: Jyri Sulander

Senaste nyheter

Relaterat