Företag

Inför Djurgården - KIF Örebro

 • Herrar
 • A-lag
 • 24 apr 2024

Dags för ny hemmamatch på Stadion på lördag när KIF Örebro gästar. Här hittar du truppen och förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - KIF ÖREBRO

Lördag 27 april klockan 15.00, Stockholms Stadion

Köp biljett här

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg.
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in på arenan.

Truppstatus

– Vårt nyförvärv Ana Teles är spelklar och kommer sannolikt att få speltid, sedan får vi se vilken mängd det blir. I övrigt har vi något frågetecken som tillkommit, men också lite ljusning där StinaLisa Johansson kommer allt närmare en återkomst. För Katelin Talbert och Zara Jönsson kommer det dock att krävas lite mer tid, meddelar Marcelo Fernandez.

Spaningar

 • Dags för ny hemmamatch på Stadion med fyra inspelade poäng på två omgångar och god form för laget.
 • Utmärkt prestation borta mot IFK Norrköping senast som borde ha gett mer än ett poäng sett till matchbild och övriga omständigheter.
 • Nyförvärvade anfallaren Ana Teles är i träning med laget och administrativt spelklar för matchen.
 • Under fredagen blev det även officiellt att tyska målvakten Gina Schüller är klar för DIF.
 • Mer positiva offensiva nyheter finns där Maria Brochmann är tillbaka från skada och gjorde sina första minuter mot IFK Norrköping.

 

Känslan är att vi kommer att bli bättre och bättre

Tränarkollen

Marcelo Fernandez inför matchen:
– Det ska bli kul att komma tillbaka till Stadion igen och spela hemmamatch. Förhoppningsvis har vi bra med publik på plats och skönt väder där jag hoppas att vi kan spela sevärd fotboll och få med oss ett bra resultat, berättar Marcelo som var synnerligen nöjd med insatsen under den inledande halvtimmen senast mot Peking.
– De första 30 minuterna vi gör mot IFK Norrköping kan vara det bland det bästa som vi gjort hittills under min tid som tränare. Det var många saker som klaffade helt, som relationerna på planen och tajmingen bland annat. Känslan är att vi kommer att bli bättre och bättre, så nu gäller det att kunna utöka de 30 minuterna och att vara konsekventa i det vi gör. Men det visar ändå vilken höjd vi har i oss och när vi har den typen av bra perioder i matcher måste vi göra mål, och inte åka på baklängesmål. Det blir ett sväng i momentum och sedan får man börja jaga igen när man känner att man inte får utdelning. Så för att summera måste vi få hål på motståndarna när vi spelar bra.


Om KIF Örebro

 • Har inlett serien med två raka uddamålsförluster med 1-0 mot Växjö och Hammarby, där båda segermålen kommit på tilläggstid.
 • Således har KIF Örebro ännu inte gjort mål i OBOS Damallsvenskan i år.
 • Senast lagen möttes i Svenska Cupen i år blev det förlust med 2-1 för Djurgården på Behrn Arena.

 

Marcelo Fernandez om KIF Örebro
– KIF Örebro har ju försvarat sig otroligt bra och hållit nollan i över 180 minuter. Sedan har de släppt in mål på stopptid två gånger om och tappat de första matcherna på det. Ett defensivt väldigt välorganiserat lag och vi möter dem på ett gräs där bollen rullar lite långsammare. Så det har vi jobbat med under veckan, att hitta nycklar för att kunna bryta upp deras låga 5-4-1.
– Vi har ju dessutom mött Örebro ett antal gånger nu, så det blir som ett litet schackspel hela tiden kring vad vi gör och inte gör. Vi känner till varandra ganska bra vid det här laget.

 

Fem senaste möten lagen emellan

KIF Örebro - DIF 2-1, Svenska Cupen mar 2024
KIF Örebro - DIF 0-3, Träningsmatch feb 2024
KIF Örebro - DIF 1-1, OBOS Damallsvenskan okt 2023
DIF - KIF Örebro 0-2, OBOS Damallsvenskan apr 2023
DIF - KIF Örebro 1-2, OBOS Damallsvenskan okt 2022

 

27 april, lördag 15:00Stockholms Stadion

DjurgårdenKIF Örebro
2-0 (0-0)

 • MålskyttarSessy Åsland 48'Sessy Åsland 65'
 • Domare Cecilia Ekwall
 • Publik 497 (Stockholms Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat