Företag

Välkommen Gina Schüller!

  • Damer
  • A-lag
  • 26 apr 2024

Den 23-åriga tyska målvakten ansluter från RB Leipzig till Djurgården.

Djurgårdens damer stärker upp på målvaktssidan när tyska keepern Gina Schüller nu är klar för två år med föreningen. Gina ansluter från RB Leipzig  i 2 Frauen Bundesliga, en klubb där hon spelat under hela sin seniorkarriär med start 2017.

Men nu är det DIF som gäller för Gina som redan är på plats i Stockholm och ser fram emot den kommande tiden i Djurgården.
– Jag kände att jag ville göra en förändring, spela fotboll i en ny miljö och samla nya erfarenheter. Så jag är väldigt glad över att få komma till Djurgården och jag tror och hoppas att jag kommer att utvecklas mycket här, säger Gina som fick kort betänketid när erbjudandet kom.
– Det gick väldigt fort, så det fanns inte så mycket tid för att fundera. Min agent ringde och sa att Djurgården hörde av sig och ville värva en målvakt, du får säga ja eller nej. Efter fem timmar och mycket googlande på DIF bestämde jag mig för att tacka ja till förfrågan.

Sedan i måndags är Gina på plats i Stockholm och gjorde omgående första träningen med laget.
– Det kändes bra, alla var väldigt trevliga och välkomnande. Jag fick mycket hjälp och svar på mina frågor eftersom mycket är helt nytt för mig här i Sverige. 

Ser man till Ginas egenskaper vill hon inte gå in för mycket på detaljer i sitt spel utan svarar hellre generellt.
– De brukar hävdas att målvakter är lite speciella och det stämmer till viss del på mig. Jag är inte så utåtagerande, utan går mer in i mig själv under match och fokuserar på spelet, förklarar Gina som samtidigt poängterar att hon är bra på adaptera till nya förutsättningar.
– Jag skulle nog säga att jag är bra på att utvecklas snabbt på kort tid och jag tror att jag kommer att växa som spelare i Djurgården. 

Närmast kommer Gina som sagt från RB Leipzig, en klubb där hon varit verksam under hela sin seniorkarriär.
– Jag har spelat i Leipzig i åtta år innan jag kom hit. Jag startade i tredjeligan och därefter gick vi upp i andraligan där jag spelat mycket matcher. Förra säsongen spelade vi i Frauen Bundesliga, den högsta ligan, och jag känner att jag har vuxit och tagit steg tillsammans med klubben. En fin resa och Leipzig har varit som en familj för mig. Men det kändes ändå som att det var dags att röra på mig för att få nya erfarenheter.

Något Gina kan börja samla på sig redan på lördag då damallsvensk hemmamatch mot KIF Örebro stundar på Stockholms Stadion.
– Jag är redo för spel och det ska bli väldigt roligt, förhoppningsvis kan jag vara och bidra till att vi kan vinna den matchen och många fler efter det, avrundar Gina.

Jean Balawo om Gina Schüller

Med tanke på Katelin Talberts skada har det funnits ett behov av att utöka truppen med en ny målvakt och sportchef Jean Balawo känner sig trygg med representationen mellan stolparna i och med Ginas ankomst.
– Vi får in en tuff och reaktionssnabb målvakt som är bra i det korta spelet och i en-mot-en-situationer. Gina som har samlat på sig mycket erfarenhet under sin tid i Leipzig och i nuläget har vi ju en situation med Katelin där hon förväntas vara borta fram till sommaruppehållet.  Vi har jobbat hårt för att hitta rätt med så pass kort tid kvar på transferfönstret och därför känns det väldigt glädjande att vi nu har Gina på plats. All administration är dessutom i ordning så att hon är klar för spel redan på lördag, summerar Jean.

 

Fakta Gina Schüller

Position: Målvakt
Född: 24 oktober 2000
Längd: 1,73
Tröjnummer: 35
Tidigare klubbar: RB Leipzig

 

27 april, lördag 15:00Stockholms Stadion

DjurgårdenKIF Örebro
2-0 (0-0)

  • MålskyttarSessy Åsland 48'Sessy Åsland 65'
  • Domare Cecilia Ekwall
  • Publik 497 (Stockholms Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat