Företag

Inför Djurgården - Röa

 • Damer
 • A-lag
 • 5 feb 2024

Dags för årets andra träningsmatch för damerna som tar sig an norska Röa nere på lägret i La Manga.

DJURGÅRDEN - RÖA

Tisdag 6 februari klockan 15.00, La Manga

Matchen visas på norska 2 Play

Truppstatus

– Vi har haft ett par förkylningar och en matförgiftning på tre spelare men de är tillbaka i träning nu igen, meddelar Marcelo Fernandez.

Spaningar

 • Årets andra träningsmatch väntar efter det inledande mötet mot Bröndby.
 • Utmärkta förutsättningar med fin gräsmatta nere på lägret i La Manga.
 • Samtliga spelare kommer att få speltid under matchen.
 • Nyförvärvet Shinomi Koyama är redo för sin debut i DIF.
 • Andra möjligheten att visa upp sig för de övriga nyförvärven Ina Vårhus, Zara Jönsson, Maria Brochmann och Meja Staffansson.

Tränarkollen

Marcelo Fernandez inför matchen:
– Vi har fått en fin start på lägret där vi genomfört ett antal träningspass på planen och kört en hel del styrka, samtidigt som vi hunnit umgås väldigt mycket. Tanken är ju att spelarna får landa mer i träningen och det sociala samspelet än i tunga teorigenomgångar. För oss är det här en bra period att lägga träningslägret där det viktigaste är att vi får mycket tid med spelarna och bygger relationer, sedan har vi gott om tid att prata målsättningar och annat framöver, förklarar Marcelo som inväntar lite fysiska besked inför matchningen imorgon.
– Vi har haft en ganska hög belastning på träningen plus att vi åkt på en matförgiftning och två rejäla förkylningar på tre spelare. Vi har ju fått isolera de spelarna från de övriga i den mån det har gått, men nu är samtliga igång i träning. Så vi har ett pass nu under måndag eftermiddag och ett imorgon förmiddag och förhoppningen är att så många som möjligt ska spela mot Röa, alla kommer att få minuter i någon form. Men vi kommer att behöva checka av lite med det medicinska teamet innan vi tar ut en startelva.

En del intressanta indikationer väntar mot Röa och Marcelo hoppas på positiva svar.
– Först och främst vill vi få minuter på spelarna och sedan är det ett plus att vi får spela en match på gräs, vilket vi ju gör hemma på Stadion. Men vi vill ju också se att vår spelidé sitter mer och mer och att relationer och samspelet mellan spelare och lagdelar klaffar ännu bättre. Så vi kommer att få en utvärdering på vad träningen har gett hittills och vad vi ska fortsätta att skruva på framöver. Det blir ju egentligen som en klassisk försäsongsmatch.
– Sedan blir det ju första minuterna för Shinomi Koyama, hon har sett pigg ut hittills och det ska bli spännande att se henne under match.


Om Röa

 • Kom på sjunde plats i norska toppserien 2023
 • Besegrade norska division 1-laget Hönefoss med 5-1 i sin första träningsmatch för året.
 • Starka i djupled, vilket blir en intressant utmaning för DIF-defensiven.

 

Marcelo Fernandez om Röa
– Det är ett hyggligt motstånd som väntar och ett bra lag att möta nu under försäsong. Röa spelar en fotboll som kommer att ställa krav på vårt duellspel när det gäller första- och andrabollar. De spelar ofta längre bollar över mittfältet, så det måste vi ha beredskap för. Jag har tittat en del på deras försvars- och anfallsspel och det primära är ju hur vi kan ta oss an dem genom våra principer i en sådan här match.

 

6 februari, tisdag 15:00La Manga

DjurgårdenRöa
1-2 (1-1)

 • MålskyttarShinomi Koyama 28'Ragne Hagen Svastuen 31'Oline Brekke Fuglem 52'
 • Publik (La Manga)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat