Företag

MarcusDanielson

Nummer
3
Position
Försvar
Född
8 apr. 1989
Längd
192
Nationalitet
Sverige
Säsonger i DIF
2018, 2019, 2022, 2023, 2024
Tidigare klubbar
IFK Eskilstuna, Helsingborgs IF, Västerås SK, GIF Sundsvall, Dalian
Instagram
@mackandanielson

Stabile mittbacken Marcus var flitigt eftertraktad när han kom inför säsongen 2018 men Djurgården var förstavalet för ”Mackan” som blivit ordentligt blårandigt utbildad genom familjen. Fotbollsspelandet tog sin början i Skogstorp GoIF, en mil utanför Eskilstuna, där han också är född och via Västerås SK bar det sedan vidare till GIF Sundsvall 2012 innan han landade i Djurgården.

Utvecklingen i DIF blev explosionsartad: Från att etablera sig som startspelare i tuff konkurrens till kaptensbindel och debut i svenska landslaget blev "Mackan" cupmästare 2018 och svensk mästare 2019 med tillhörande prisbonanza där han vann både Årets MVP och Årets försvarare när Allsvenskans Stora Pris delades ut. 

Prestationer som ledde vidare till ett lukrativt kontrakt med kinesiska Dalian Professional och kontinuerligt landslagsspel. Men i juli 2022 var det dags för en efterlängtad återkomst när "Mackan" återigen drog på sig den blårandiga tröjan och inledde sin comeback med att kliva in och besegra BK Häcken med 2-1 för att sedan fortsätta leverera i Allsvenskan och Conference League under hösten. 

Marcus Danielson