Företag

En unik fotbollsdag på Tele2 Arena med DIF Dam och Herr

  • Damer
  • A-lag
  • Herrar
  • A-lag
  • 19 juni 2019

För första gången sedan millennieskiftet spelar ett herr- och ett damlag i högsta serien från samma förening på samma arena inför samma publik.

Djurgården står för initiativet när BK Häcken och Eskilstuna United DFF kommer på besök den 28 juli på Tele2 Arena.
– Det ska bli så roligt! Jag som Djurgårdare vet inget bättre än att spela framför fansen. Att spela inför så många blir fantastiskt. Hoppas det blir en publikfest, säger Djurgårdens mittfältare Irma Helin.

– Djurgården är verkligen en av de bästa föreningarna när det kommer till att lyfta bredden. Alla som jobbar i klubben har det tänket. Det gör att jag som damspelare känner mig väldigt trygg att vara i Djurgården, säger Irma Helin och hyllar i synnerhet Djurgårdens vd Henrik Berggren som lett utvecklingen.

Som enda förening inom svensk fotboll huserar Djurgården med representationslag i högsta serien inom såväl dam- som herrfotbollen och vi hoppas på en härlig inramning i sommar.
– När spelschemat till sommarens matcher spikades såg vi en möjlighet till en heldag med båda våra representationslag, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren som inte nog kan betona och känna stolthet i att kunna arrangera ett ”Dubbel-DIF” inför Stockholmspubliken.
– Vår ambition är att alltid vara en stark idrottsförening för damer, herrar, flickor och pojkar. Att visa vägen sprider stolthet. Det blir en fotbollsfest för hela familjen, konstaterar Henrik om initiativet.

Djurgården herrlag inleder den unika matchdagen med spel mot BK Häcken med start 15.00. Kl 18.00 blåser domaren igång Djurgårdens damlags match mot Eskilstuna United DFF.

Köpt biljett gäller till båda matcherna, klicka här för att handla din biljett.

DjurgårdenBK Häcken
2-0 (0-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat