Företag

Inför Djurgården - Örebro SK

  • Herrar
  • A-lag
  • 28 okt 2019

Ett utsålt Tele2 Arena ligger redo när ÖSK gästar för säsongens sista hemmamatch i toppstridsdramat.

Djurgården - Örebro SK
Måndag 28 oktober 19.00, Tele2 Arena Truppstatus

Inaktuella inför match:
Erik Berg 
Jacob Widell Zetterström
Edward Chilufya
Nicklas Bärkroth

Fysteamet om läget i truppen:
– Våra långtidsskadade är fortsatt borta och både Edward Chilufya och Nicklas Bärkroth är inte heller aktuella för spel på måndag. Övriga är i träning, förklarar naprapat Christian Andersson.

Drabbas av avstängning vid gult kort: Astrit Ajdarevic, Marcus Danielson, Curtis Edwards, Jesper Karlström, Jonathan Ring, Fredrik Ulvestad.

Spaningar 

  • Ett fullsatt Tele2 Arena väntar i säsongens sista hemmamatch vars betydelse knappast behöver påpekas. Upplagt för omtumlande känslor...
  • Listan på spelare som kan drabbas av avstängning är nu uppe i sex stycken. Viktigt att kontrollera adrenalinet på rätt nivå.
  • Många priser som delas ut så kom i tid. Farsan Sandbergs minnespris, Lars-Gunnar Björklunds ungdomsledarstipendium, Stadiums ungdomspris samt Årets järnkamin står på agendan. Info om schemat för kvällen hittar du här.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Nu är vi där vi vill vara, med i avgörandet när det drar ihop sig. Det blir en otroligt kul och spännande tillställning med en fullpackad arena och bra energi både på läktarna och ute på planen. Det är roligt att få de här matcherna på slutet där vi förhoppningsvis kan utnyttja att vi har hemmapubliken i ryggen och hjälpas åt att ro den här matchen i hamn.

Om Örebro SK

  • På nionde plats i tabellen med 33 inspelade poäng.
  • Nordin Gerzic och Michael Almebäck är avstängda inför matchen.
  • Jake Larsson är nuvarande bäste målskytt i laget med åtta fullträffar 

Thomas Lagerlöf om Örebro:
 – ÖSK ligger ju mitt i tabellen och har spelat matcher på sistone som är ganska betydelselösa för deras skull, det blev ju exempelvis en speciell matchbild senast när de mötte Elfsborg. De har en väldig tydlig struktur i det som de gör, även om de har ändrat och laborerat lite nu på slutet. Men sett över hela säsongen så har de varit tydliga och välorganiserade med duktiga tränare. Framför allt har de gjort väldigt bra insatser mot så kallade topplag på bortaplan. De gjorde det bra mot Hammarby, fast det rann iväg på slutet och blev lite missvisande siffror, och de gjorde det även bra mot AIK och Malmö borta. Så de har gjort starka insatser utan att få med sig så mycket poäng. Det känns som att deras spel passar ganska bra mot den typen av motstånd där de är tighta, kompakta och bra i sitt uppbyggandsspel och kan gömma bollen emellanåt. Så Örebro är ett lag som nog tycker att det är ganska kul att komma hit och spela.


Visas på C More - klicka här för att beställa matchen

28 oktober, måndag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenÖrebro SK
3-0 (1-0)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat