Företag

PK redo för spel

  • Herrar
  • A-lag
  • 24 apr 2019

Djurgårdens norske landslagsmålvakt känner sig hundra procent klar för match och ser fram emot att få ta sig an ett offensivt skickligt IFK Norrköping

Det såg lite krisartat ut på målvaktsfronten under förra veckan när PK Bråtveit fick kliva av träningen med en känning i låret samtidigt som Jacob Widell Zetterström var borta med en huvudskada sedan tidigare. Tommi Vaiho klev dock in med bravur mot Häcken och nu är PK redo för spel igen efter att ha gått för fullt under onsdagens pass på Tele2 Arena.
– Jag är tillbaka i träning igen nu och kan köra hundra procent. Så det känns bra, berättar en glad PK som tog det säkra före det osäkra inför matchen mot Häcken.
– Jag fick lite ont i låret och var tvungen att kliva av träningen förra veckan. Nu hade vi bara två målvakter med Jacob borta och då är det inte värt att chansa. Hade det här blivit något allvarligt hade vi kanske hamnat i ett läge där vi bara haft en målvakt tillgänglig. Så jag tror att det var bäst att det blev som det blev förra matchen och att jag kunde bli helt återställd igen.

Att Tommi Vaiho är en mycket skicklig keeper visste vi sedan tidigare men för PK blev det ändå nervigt att sitta vid sidan om.
– Det är mycket värre att sitta på bänken än att spela matchen. Är man ute på planen så tänker man inte så mycket på det. Men det gick ju bra och Tommi höll nollan.

Nu närmast väntar ett offensivt IFK Norrköping som trots en nionde plats i tabellen ändå ligger delad tvåa i serien sett till antal gjorda mål där Djurgården och IFK Göteborg toppar med åtta fullträffar.
– Jag har inte så bra koll på IFK Norrköping. Men vi har sett en del på video och jag har pratat med killarna i laget och förstått att Norrköping alltid är svåra att möta. Så det blir en tuff kamp och jag hoppas att jag får spela, förklarar PK som trivs när han är aktiv i spelet mot anfallsglada lag.
– Som målvakt gillar jag den typen av motståndare, det är svårare när man inte får något emot sig och inte kommer in i matchen. Nu är ju Jordan Larsson borta vilket kanske är en liten fördel men det blir säkert tufft ändå. Vi får se hur det ser ut på torsdag.

Med över 11.000 sålda biljetter lär det bli ett bra tryck på läktarna och en chans för DIF att hålla sig kvar i toppen av tabellen.
– Serieledning är ingenting vi räknade med men vi har ju hela tiden siktat på att ligga i topp. Nu är vi där och vill hålla oss kvar och då gäller det att vinna varje match, summerar PK. 

25 april, torsdag 18:45Tele2 Arena

DjurgårdenIFK Norrköping
1-1 (0-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat