Företag

Ungdomssvepet vecka 41

  • Ungdom
  • U16
  • Ungdom
  • U17
  • Ungdom
  • U19
  • Ungdom
  • F19
  • 7 okt 2019

Blandade resultat för de äldre akademilagen där U19 tog en skön seger mot Sirius med 4-1.

U19 DIF - Sirius 4-1
U17 DIF - Hammarby 1-2
U16 DIF - Vasalund 2-3
F19 Kvarnsveden - DIF 0-0
F17 DIF - Kvarnsveden 5-0

 

U19 DIF - Sirius 4-1 (2-0)

Mål DIF: Oscar Pettersson 2, Hugo Fernandez, Leo Malmgren Mofalk

U19-tränare Johan Palm om matchen:
– Lördagens möte mot Sirius var överlag en godkänd prestation. Sirius har under hösten haft svårt att ta poäng men det betyder inte att det är ett dåligt fotbollsslag. Tvärtom så är de skickliga i att kontrollera sina matcher genom ett högt bollinnehav, vilket vi fick uppleva när vi möttes innan sommaruppehållet och i våras upplevdes matchen som relativt jämn.
– Denna match var det dock annorlunda och spelarna tog direkt initiativet genom högt bolltempo och god spelbarhet. Efter sex minuter tar vi ledningen genom Oscar Petterson som stöter in bollen efter en spelvändning framför Sirius backlinje. Efter målet så fortsätter vi att kontrollera bollen men våra motståndare är skickliga i sina omställningar, så vi behöver korrigera lite i vår offensiva balans redan efter tio minuter. I minut 16 var det dock dags för Oscar igen, även denna gång från nära håll. Återigen en spelvändning framför Sirius låga backlinje där Linus Tagesson till slut slår ett inlägg på bortre ytan där Oliver Granberg tagit sig in och på ett tillslag lägger upp bollen för Oscar som avslutar på ett tillslag. Vi borde ha gjort fler mål redan i första halvlek sett till vårt bollinnehav men Sirius målvakt gör en bra match. 
– Andra halvlek fortsätter på samma vis som första halvlek förutom att vi vinner fler dueller och bollar på motståndarnas planhalva, något vi konkretiserat i halvlek och bra gjort av spelarna. I minut 53 vinner Hugo Fernandez bollen strax utanför Sirius straffområde och väggspelar, först med Melvin Bajrovic, för att sedan hitta Oliver Granberg som driver in bollen i straffområdet. Efter ha fintat avslut så klackar han bollen till Hugo som först kontrollerar bollen för att sedan hårt skjuta in den i det bortre krysset. 4-0 dröjer inte längre än till minut 56.  Efter att vi vunnit bollen framför vår backlinje på egen planhalva så slår Yonis Hakimyasin en perfekt 40-meters spelvändning i luften till Hugo Fernandez som tar in bollen i straffområdet  och påbörjar en spelvändning genom att passa snett bakåt. Melvin förlänger bollen vidare till just Yonis som väggspelar sig in i straffområdet på andra sidan tillsammans med Oliver. På ett tillslag passar Yonis till Oscar som i sin tur avslutar på ett tillslag i ribban. På returen kommer sedan Leo Malmgren Mofalk och via en halvvolley hårt placerar in bollen i det bortre hörnet. 

Summering:
– Sammanfattningsvis så gör vi fyra fina mål och vi har många chanser att utöka målskörden. Vi spelar den typ av fotboll vi vill och vi visar att vi vill fortsätta försöka hänga på i toppen. David Celic, född 2003 fick debutera i U19 med kort varsel i mål, istället för Kewsi Kawawa, vilket han gör väldigt bra. Tyvärr fick han inte hålla nollan då en av Sirius duktiga anfallare avslutar en kontring genom att skjuta i krysset. Vi ska vara nöjda med att vi vinner komfortabelt men vi är inte nöjda med våra sista 15 minuter där vi tillåter Sirius kontra på oss alldeles för ofta, på grund av för många bollförluster på deras planhalva. Vi har två matcher kvar, Sundsvall borta på söndag och sedan Häcken borta 19/10. Nu är det upp till oss, som individer och som kollektiv, att prestera så nära vår högsta nivå som möjligt två helger till om vi själva vill ge oss chansen att sluta så högt upp som möjligt. Det finns fortfarande en teoretisk chans att vinna serien och det borde vara en tillräckligt hög yttre motivation för att kunna prestera i slutet av en lång säsong.
Full fart framåt! Välkomna till NP3 Arena 13.00 på söndag 13/10! 
 

F19 Kvarnsveden - DIF 0-0

F19-tränare Dennis Gabrielsson om matchen:
– Efter en bra träningsvecka åkte vi i söndags till Borlänge för match mot Kvarnsveden IK. Det blir en chansfattig match där vi äger bollen mot ett kompakt Kvarnsveden. Upplevelsen är att vi har svårt att få upp tempo och fastnar lite i samma yta vilket gör att vi har svårt att hota Kvarnsveden. Vi har några sekvenser där vi lyckas överbelasta i yttre korridor och tar oss till attraktiva inspelslägen, dock får vi inte in tillräckligt med spelare i boxen när väl inspelet kommer. Kvarnsveden ligger kompakt och lyckas också kontra några gånger men det känns ändå som om det aldrig riktigt är nära att någon ska göra mål i denna match.
– Känslan efter matchen är att vi inte riktigt är där vi brukar i våra offensiva aktioner och det är en viss besvikelse i gruppen att vi inte kommer riktigt rätt. Vi tar nya tag inför avslutande matchen i F19-Allsvenskan som spelas hemma på Kristinebergs IP söndag kl. 13.00. Varmt välkomna då!

Aklademichef Christian Gentile om helgens matcher:
– Vi börjar uppifrån med helgens akademimatcher där U19 slår Sirius med 4-1. Det är klart att prestationen var okej överlag även om vi hade hoppats på lite mer fokus i andra halvlek. Det var inte så att det blev nerv resultatmässigt men vi kontrollerade inte matchen så som vi skulle ha gjort om vi hade haft koncentration hela vägen. Men tre poäng blev det och fortfarande finns chans på plats 1-3 för att spela Skandinaviska mästerskapen. Två omgångar återstår i serien så det ska vi försöka lösa.
– U17 hade derby samtidigt som herrlaget och förlorade med 2-1 mot Hammarby, en tight match som var väldigt lik A-lagets match fast utan utvisning. Det är lite ofokus från vår sida som avgör men Hammarby är duktiga och kommer med ett samlat 02-lag, där man satt ihop ett starkt lag som man kan göra ibland i ungdomsåren. Då kan förutsättningar bli lite olika när vi som motståndare inte gör samma sak så det var en tuff utmaning. Utifrån det så håller vi matchen levande och jämn, men resultatet gör att vi inte längre kan vara med och fightas om att komma etta. Så vi får istället skifta fokus till att göra en bra avslutning med två omgångar kvar.
– Ser man till U16 var det den kanske största motgången i helgen att de inte klarar sig till semifinal. De har allt i egna händer i en match mot Vasalund och leder med 1-0, tappar ledningen till 1-2 men går upp till 2-2, för att sedan inte lyckas höja prestationen i andra halvlek och åker på en omställning som gör att vi förlorar med 3-2. Det var synd efter att ha spelat sig fram till bra förutsättningar med allt i egna händer, vilket inte är enkelt i den här typen av slutspelsgrupp. Även där är säsongen över och laget får fundera och ladda om för en ny säsong.

I övrigt kan Christian glädjas åt att tre spelare från U19 är kallade till landslagsuppdrag.
– Vi har tre stycken spelare iväg på landslagssamlingar där Linus Tagesson och Anthonio Sanjairag finns med i Sveriges P17-landslag medan Melvin Bajrovic är uttagen till Bosniens U19-landslag.

Roligt var det även för akademilagen för pojkar 07, 08 och delar av 09 som var nere och spelade matchcamp i Göteborg i helgen.
– Det är kul när vi åker ner och spelar i andra delar av Sverige. Det är nyttigt för spelarna att resa tillsammans, spela ihop i andra städer och få nya upplevelser. Det är en del av att spela i Djurgården att få uppleva saker under tiden som man är ungdomsspelare. Dessutom är det en bra del av utbildningen med svåra matcher så det är sannolikt att det blir mer matchhelger av den här typen där det är smidigt och inte speciellt dyrt för barn att åka tåg runt om i Sverige. Gärna med flera åldersgrupper samtidigt.

Senaste nyheter

Relaterat