Företag

Inför Djurgården - BK Häcken

  • Herrar
  • A-lag
  • 31 juli 2020

Djurgården jagar en ny trepoängare i toppstriden när Häcken gästar Tele2 Arena.

DJURGÅRDEN - BK HÄCKEN
Lördag 31 juli 15:00, Tele2 Arena (spelas utan publik)

Beställ matchen på Dplay via denna länk så får Djurgården en bra kickback.

Fysteamet om truppstatus

– Edward Chilufya, Alexander Abrahamsson och Nicklas Bärkroth är fortsatt inaktuella för spel, säger Djurgårdens naprapat Christian Andersson.
 

Spaningar 

  • Derbysegern i söndags ger behaglig medvind inför matchen.
  • Ett insläppt mål på fyra matcher - ett  defensivt styrkebesked.
  • Erik Berg och Jesper Karlström står på tre varningar var och åker på en avstängning i nästa match vid ett nytt gult kort.
  • Matchen visas på dplay - klicka på följande länk för att skaffa ett abonnemang så gynnar det DIF Fotboll.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Läget känns positivt där vi kommer med en derbyseger i ryggen, en svår uppgift där vi klarade av att komma därifrån med alla tre poängen. Vi visste på förhand att vi skulle möte ett desperat och svårspelat lag på en svårspelad plan där vi sa att vi ska göra vad som krävs för att vinna. Så jag tror att alla känner sig väldigt tillfreds med att vi klarade av det och den segern ger extra energi i gruppen.
– Nu har vi haft två dagar ledigt och sluppit varandra under ett tag, vilket är första gången på väldigt länge. Det blir lite extra glädje de första dagarna då man får träffas och träna igen så energinivå och humör ser väldigt bra ut inför Häcken. Hela spelet har sett bra ut, även om vi fortfarande producerar för lite framåt. Men så länge vi fortsätter att se ut som det lag vi har gjort på sistone så vet vi att vi kommer ganska långt och ha möjlighet att vinna fotbollsmatcher även om det hackar lite i vissa moment.

 

Om BK Häcken

  • På fjärde plats i tabellen, en poäng före Djurgården.
  • 21 gjorda mål gör dem till seriens näst mest målglada lag.
  • Inget återbesök på Tele2 Arena för Alexander Faltsetas som är avstängd.

Thomas lagerlöf om Häcken 
– Häcken är ganska lika som de har varit under de sista åren med Andreas Alm. Solid defensiv och kör ofta samma sex spelare som bildar fyrbackslinje med två balansspelare framför. Sedan byter de lite mer på de offensiva spelarna beroende på form och motstånd. Men de har en väldig spets när det stämmer för dem där de har kvalitet och en bred variation av spelartyper att välja bland offensivt. Blir det rätt typ av match så kan det lätt rinna iväg för Häcken så det ska bli intressant att se hur vi hanterar det. Vi måste se till att vi inte får för mycket omställningslägen emot oss där de är väldigt skickliga.


Visas på Dplay - klicka här för att köpa matchen eller skaffa abonnemang så tjänar DIF Fotboll en bra slant.

DjurgårdenBK Häcken
3-1 (2-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat