Företag

Jesper Nyholm klar för DIF

  • Herrar
  • A-lag
  • 13 juni 2020

Djurgården förstärker försvaret med mittbacken Jesper Nyholm under transferfönstrets sista timmar.

Den allsvenska premiären väntar runt hörnet och för Djurgården har det uppstått ett hastigt behov av att stärka upp mittförsvaret efter det tunga beskedet om Alexander Abrahamssons skada. I transferfönstrets elfte timme har DIF därmed gjort klart med Jesper Nyholm som varit kontraktslös och som nu ansluter till truppen för att göra sin första träning på Kaknäs på måndag.

För Jesper blir det en återkomst till fotbollen efter den mardrömslika skadan i mars 2018 som många trodde innebar slutet på hans fotbollskarriär. Men nu är han på gång igen och laddar för att kunna spela allsvensk fotboll för Djurgården.
– Det känns jätteroligt. Det här är något som jag har kämpat för efter min rehab, att få komma tillbaka och spela allsvensk fotboll igen. Att dessutom få göra det i en toppklubb betyder ju väldigt mycket så nu uppnår jag ett mål som jag haft. Därför känns det väldigt kul att få skriva på för Djurgården, säger Jesper som återvänder till fotbollen efter en lång och smärtsam resa.
– Det var ju ett compartment där muskeln höll på att dö och det såg ut som att det inte fanns hälsenor kvar. De sa att det skulle bli svårt för mig att gå och ett tag hade jag blodförgiftning och var nära att dö. Det var även tal om amputation och då kunde jag stått här utan ett höger underben. Så jag är väldigt tacksam för den här möjligheten.

Formens uppbyggnad är inne i slutfasen och Jesper tar sikte på att inom kort kunna gå för fullt.
– Jag är väl kanske en dryg månad bort från att kunna spela 90 minuter, skulle jag tro. Nu har jag en liten vadkaka som börjar bli bättre så nästa vecka börjar jag jogga igen. Då ska jag också in i laget och börja lära mig hur alla spelare agerar på planen, hur folk vill ha bollarna och skapa relationer. Men så fort det känns bra och Kim och Tolle tar ut mig så är det bara att köra.

Ett tränarpar som Jesper för övrigt känner väl sedan tiden i Sirius.
– Jag hade dem en kort sekvens i Sirius och även om det blev kortvarigt så lärde jag mig ändå mycket under den tiden. Så det blir kul att se hur jag och de två har utvecklats under tiden, det har ju gått åtta år sedan dess.

Ser man till Jespers bakgrund var det också i IK Sirius 2011 som elitkarriären inleddes för att därefter fortsätta i Gamla Uppsala SK, Dalkurd FF och nu senast AIK, ett faktum som lär skapa en del diskussioner, vilket Jesper självklart är medveten om.
– Det är ju klart att det kan vara känsligt för många. Men jag måste tänka på mig och min fotboll och det är Djurgården som har erbjudit mig ett kontrakt nu när jag är på gång att komma tillbaka till fotbollen. Så då är jag tacksam för den här chansen som jag får i Djurgården, säger Jesper som kommer att få tröja nummer 2 och ser fram emot att Allsvenskan rullar igång på söndag.
– Det ska bli väldigt kul. Trist att det inte finns publik på läktarna så klart fast det får man ta med tanke på den coronapandemi som råder. Men det ska som sagt bli väldigt roligt att kicka igång och spela lite fotboll igen, summerar Jesper.

För sportchef Bosse Andersson blev det en minst sagt hektisk deadline day där Alexander Abrahamssons skada innebar att han var tvungen att kvickt ordna en kvalitativ central försvarare utan att äventyra ekonomin under de tuffa premisser som råder. Något som nu är löst där Bosse plockar in en viktig förstärkning av DIF-defensiven inför ett extremt tight spelschema som väntar där dessutom Erik Berg precis kommit tillbaka i spel efter en långtidsskada.
– Vi hamnade i en tuff situation när vi fick vetskap om att Alexander Abrahamsson kommer att vara borta en längre tid på grund av skada där vi fått agera väldigt snabbt innan transferfönstret stänger. Därför är väldigt tacksamma över att kunna få in Jesper Nyholm som mittback som är ansluter som fri spelare och skriver på ett kontrakt på 18 månader som kan brytas efter sex månader och som är prestationsbaserat. Något som är viktigt i dessa tuffa tider som råder så det här handlar inte om något spelarköp eller någon långsiktig investering utan vi hade tillåtelse från styrelsen att lösa det kortsiktigt, säger Bosse som därmed adderar en mittback till truppen som är snabb och teknisk.
– Vi vet om att Jesper är en väldigt spelskicklig fotbollsspelare och vi förde en diskussion med honom när han spelade i Dalkurd. Kim och Tolle har haft honom i truppen när han spelade i Sirius så vi har en stor kunskap om honom som spelare. Han har kämpat sig tillbaka från en tuff skada och när han är tillgänglig i full form är han en modern och spelskicklig mittback och en försvarsspelare som passar bra in i vårt spel.

Fakta Jesper Nyholm

Position: Försvarare
Tröjnummer: 2
Född: 10 september 1993
Längd: 184 cm
Tidigare klubbar: Funbo IF, IK Sirius, Gamla Uppsala SK, Dalkurd FF, AIK

Senaste nyheter

Relaterat