Företag

Inför Sirius - Djurgården

  • Herrar
  • A-lag
  • 13 juni 2020

Allsvensk premiär mot Sirius väntar på Studenternas IP, här hittar du startelva och tränarkommentarer inför matchen.

SIRIUS- DJURGÅRDEN 
Söndag 14 juni 12.00, Studenternas IP (spelas utan publik)

Beställ matchen på Dplay via denna länk så får Djurgården en bra kickback

Fysteamet om truppstatus

– Det såg bra ut under fredagen där dock Curtis Edwards vilade från träningen på grund av magsjuka. Vi får avvakta där men förhoppningsvis är han med oss och tränar under lördagen, säger Christian Andersson.
 

Spaningar 

  • Äntligen allsvensk premiär! Förvisso utan publik men ändå en enormt efterlängtad start av serien.
  • Pang på premiär utan träningsmatcher. Var står Djurgården formmässigt?
  • Något som även gäller motståndet. Ingen möjlighet till färsk scouting har funnits och frågan är hur Sirius ligger till formmässigt i nuläget?
  • Matchen spelas som sagt utan publik men går att se via dplay - klicka på följande länk för att skaffa ett abonnemang så gynnar det DIF Fotboll.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Det är klart att det är skönt att komma igång. Att det blir utan publik har ältats så många gånger så det är bara en faktor som vi får hantera. Men det märks ju inte bara här i Djurgården utan man ser bland de andra klubbarna att spelarna är otroligt sugna på att få börja spela fotboll igen, säger ”Tolle” som noterat en gradvis stigande intensitet under träningarna.
– Det var lite deppigt i början när det stängdes ner och ingen visste något. Men efter det har det varit bra kvalitet och man märkte att energinivån snäppades upp när vi fick startsignal på att det gick igång. Så för oss har det sett bra ut träningsmässigt men man har ju inte så mycket att jämföra med. Det är lätt att bli hemmablind, tycka att vi jobbar med rätt grejer och att vi håller hög energinivå men vi har ju inte spelat mot något annat lag på sistone så vi vet inte var vi står i jämförelse. Det får vi testa nu på söndag.

Även om det är premiär så finns det samtidigt en långsiktig planering att förhålla sig till. 
– Vi vet att vi kommer att behöva hela truppen under en  tät säsong så det finns med i tankarna redan nu i första matchen. Man måste ligga i framkant för att inte överbelasta spelare och det enda vi vet just nu är att vi spelar match söndag-onsdag-söndag. Sedan får vi se hur spelschemat ser ut framöver men vi inser ju och räknar med att det kommer att bli tight hela säsongen. Självklart väger vi in det men matcherna påverkar hela tiden, spelare blir olika slitna, en del blir skadade, någon blir sjuk, så exakt hur vi ska agera kommer vi att få lösa vartefter. Men även om vi har en långsiktig plan och tankar kring hur vi ska hantera det kommer vi till viss del att få prova oss fram för det är ingen som har gjort det här förut. Inte ens i de stora ligorna går man rakt in i augusti och spelar två matcher i veckan så det här är ett nytt område för oss. 

Om Sirius

  • Slutade på tredjeplats i Svenska Cupens gruppspel efter seger mot Sollentuna, kryss mot IFK Göteborg och en lite otippad förlust med 0-3 mot Västerås SK. 
  • Många välbekanta ansikten i truppen för Kim & Tolle som återvänder till sin förra hemmaplan.
  • Ett flertal före detta DIF-spelare återfinns i truppen: Kebba Ceesay, Daniel Jarl, Tim Björkström och även Kennedy Igboananike.

Thomas Lagerlöf om Sirius:
 – Vi kan ju laget sedan tidigare men det har bytts rätt mycket spelare den här säsongen och det har en halvt ny tränare. Även om de under förra året fortsatte att jobba med mycket av det som vi jobbat med tidigare så blir det mer av Henrik Rydström över Sirius nu. Men vi vet att det finns gott om spetsiga och bollskickliga spelare så det är inte lätt att få tag i bollen alla gånger mot Sirius. De har pratat om att spela snabbare men vi vet att de kan hålla bollen under långa perioder, berättar Tolle som av förklarliga skäl haft små möjligheter till scouting.
– Det är som allt annat varit det här året. Man får bara acceptera läget och göra det bästa av situationen. Det blir extra fokus på oss själva för att se till att laget hänger ihop och att vi håller formen där vi måste fungera som ett lag i alla delar. Det finns inga träningsmatcher att återkoppla ifrån utan det är bara att gå ut och köra direkt.


Visas på Dplay - klicka här för att köpa matchen eller skaffa abonnemang så tjänar DIF Fotboll en bra slant.

14 juni, söndag 12:00Studenternas IP

IK SiriusDjurgården
0-2 (0-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat