Företag

"Jag är inne i ett bra flow just nu"

  • Herrar
  • A-lag
  • 5 juni 2020

Oscar Pettersson får mycket beröm för sina insatser på träningarna där många pilar pekar uppåt inför den allsvenska premiären.

En efterlängtad allsvensk start kommer allt närmare och på Kaknäs gnuggas det för fullt för att optimera formen inför premiären mot Sirius. En spelare som har gnuggat på extremt hårt under lång tid är unge anfallaren Oscar Pettersson som flyttades upp från PA19-laget till A-truppen förra året och som just nu får mycket lovord från många håll för sin fina form. Att kliva in i en ny roll som rubrikernas man är dock ingen stor grej, enligt Oscar själv.
– Det är kul men det är ingenting man går runt och tänker på. Jag är inne i ett bra flow just nu så då kör man bara på och det känns bra.

Bland annat Jesper Karlström har gett dig mycket beröm, hur känns det?
– Vi har pratat mycket under hela tiden jag har varit på Kaknäs. Han har betytt mycket för mig och har alltid smarta och kloka ord på lager. Så det är kul att få höra det från honom.  

Känner du rent av lite extra press på dig nu att leva upp till berömmet?
– Man har alltid press på sig när man spelar i Djurgården och det är så det ska vara. Gillar man inte att hantera press ska man nog titta efter en ny sport eller en ny förening.

Finns det fog för hajpen?
– Det har känts bättre och jag har fått mer självförtroende att våga göra det jag är bra på. Det är ju inte så att jag blivit en helt annan fotbollsspelare jämfört med förra året men det är vissa detaljer som jag har kunnat jobba med. Sen känner jag mig i väldigt bra form rent generellt.

Jag vet att du jobbat hårt med fysiken i år, har det varit en bidragande faktor?
– Det tror jag. Man måste lägga ner tid och träna hårt om man ska komma någon vart och jag kände att jag behövde höja den biten ännu mer. Jag har varit bra på den delen hela tiden men kände att jag måste jobba ännu lite hårdare för att få en extra touch mot de andra. Man känner sig trygg när man vet att man har fysiken att luta sig tillbaka på.

Några andra delar som du tycker har utvecklats?
– Att värdera olika lägen. Det hade jag lite problem med förut när det går fortare i en ny miljö. Men där tycker jag att jag har kommit in bättre i när jag ska utmana, när jag ska skjuta eller när jag ska spela bollen.

Så då vet du exakt när du ska vika in från vänsterkanten och trycka upp den i bortre krysset som vi har sett dig göra åtskilliga gånger?
– Haha, det vet jag fortfarande när det är läge för. Jag kanske gör det någon gång för ofta men det får man ta. 

Hur ser förhoppningarna om speltid ut?
– Jag tar det som det kommer. Det är många matcher som ska spelas och självklart vill man spela alla. Men så längre men presterar på träningen och visar att man vill spela så behöver man inte snacka om det. Gör man tillräckligt bra ifrån sig bör man få spela.

Är det en plats som vänsterytter du tar sikte på?
– Jag trivs ju bra där men jag har inga problem att spela som anfallare eller högerytter. Det spelar inte så jättestor roll.

Hur går tankarna kring att snart komma igång med allsvenskan?
– Det känns ju märkligt att dra igång utan publik, det kommer ju inte att bli den där riktiga stämningen som man har drömt om. Men man får göra det bästa av situationen och just nu är det att komma igång med matcherna. Det har jag längtat efter väldigt länge så det ska bli otroligt kul att spela igen. Köra matcher som betyder någonting och sen får man se hur det blir med alla andra faktorer runtomkring. Men vi ska vara bäst med de förutsättningar som gäller nu.

Hur blir det att dra igång utan att ha spelat träningsmatcher innan?
– Man är ju van att testa saker under träningsmatcherna men det är lika för alla. Jag tror att det är bäst att bara dra igång det som man gör nu så att man inte missar fler matchtillfällen och det blir extremt tight. 

Hur känns stämningen i laget?
– Man känner igen snacket från förra året. Vi har väldigt bra stämning i laget, trivs och har roligt tillsammans. Det är hård träning varvat med att vi har kul ihop. Så det känns som en bra blandning mellan seriositet och bra feeling. 

Slutligen, Sirius väntar som premiärmotståndare söndag den 14 juni. Tankar kring det?
– En rolig första match och kul att komma igång på deras nybyggda arena. Det är något man har sett fram emot och att det just är Sirius spelar inte jättestor roll. Men det kommer att bli en bra match och roligt att det börjar, avslutar Oscar.

14 juni, söndag 12:00Studenternas IP

IK SiriusDjurgården
0-2 (0-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat