Företag

”Jag är redo för att ta större plats”

  • Herrar
  • A-lag
  • 8 jan 2020

Anfallstalangen Oscar Pettersson ser fram emot nya steg under 2020.

Årets första träning var märkbart efterlängtad och det var DIF-spelare med pigga ben och bollsugna fötter som klev ut på ett småstormigt Kaknäs under onsdagen för att påbörja säsongen 2020. Mediabevakningen var god och fotoblixtarna smattrade frekvent mot Kujovic, Walker och Ajdarevic men i den breda truppen finns det också ett antal spännande spelare som hela tiden jobbar sig uppåt lite vid sidan av rampljuset.

Oscar Pettersson är en av dem. Han fick ett lärlingskontrakt förra året och hann med A-lagsdebut både i Allsvenskan och i Svenska Cupen där han dessutom gjorde sitt första A-lagsmål mot Akropolis. 

Nu laddar Oscar för ytterligare kliv framåt och han trivdes med att få komma igång med fotbollen igen efter decemberuppehållet.
– Man har ju hållit igång på egen hand men det är ändå det här som är det roligaste, att vara med laget och träna och träffa alla kompisar igen, berättar Oscar efter passet på Kaknäs.

Ledigheten har till stor del handlat om träning även om en del umgänge har hunnits med.
– Jag har mest varit hemma och tränat, firat jul och varit en del med familj och kompisar. Så det har varit härligt, säger Oscar som varit grundlig i fullföljandet av sitt fysprogram under ledigheten. 
– Självklart, är man fotbollspelare på heltid måste man ta hand om fysiken även när man inte är med laget.

Ett lag som numera innehåller en ny ung talang i form av Linus Tagesson som precis som Oscar tecknat ett lärlingskontrakt. 
– Han har flyttat upp och varit med i träning med oss. En jätteduktig fotbollsspelare med ett bra psyke och fortsätter han som han gjort hittills kommer han att bli hur bra som helst.

För Oscars del blir det här andra säsongen på Kaknäs och efter ett initialt år av inskolning är han nu redo för att peta upp ambitionsnivån ett antal pinnhål.
– En kul säsong som kommer. Jag hade ett första år som var väldigt lärorikt, vilket det ju också var till för. Nu känner jag att jag är redo för att ta lite större utrymme och vara med och konkurrera om platserna. Jag kommer att göra mitt absolut bästa och se hur långt det räcker, förklarar han och betonar samtidigt att det är en utvecklande miljö där man lär sig nytt hela tiden.
– Det är otroligt mycket man tar in. Taktiska detaljer som Kim och Tolle trycker på varje dag och sedan får man mycket bra feedback av lagkamrater hela tiden. Som till exempel i vilka lägen man ska offra ett skott eller istället hellre leta en passning. Eller när man ska ta två touch och vända hemåt. Det handlar om att hitta spelrytm och bli mer fotbollssmart.

Att dessutom gå in i 2020 som regerande mästare gör det inte sämre.
– Det är ju underbart. Det var ett fantastiskt år som har varit väldigt roligt och det är en viktig faktor. Har man kul tillsammans som grupp bidrar det till att det kommer viktiga trepoängare och laget stärks ytterligare. Så det är jättekul att vi går in i säsongen som svenska mästare.

Några större personliga mål vill inte Oscar sätta upp men att siktet ändå är inställt på mer speltid är tydligt.
– Jag har inget konkret mål. Men min främsta målsättning är att bli så bra som jag kan bli. Satsa allt och förhoppningsvis leder det till att jag spelar mer än vad jag gjorde förra året och kan bidra med poäng. Vi ska ju vinna en till titel, konstaterar Oscar med ett leende men undviker gärna att försöka utvärdera den allsvenska konkurrensen vid det här läget på säsongen.
– Det där vet man aldrig hur det blir. Vi var ju inte tippade att vinna förra året och så stod vid ändå där med pokalen. Så det går inte att spekulera utan det handlar bara om att vi ger allt och ser hur långt det räcker. Men det är klart att det finns några lag som är tippade högre än andra.

Avslutningvis följer frågan vem som blir årets utropstecken i Djurgården.
– Om jag inte får välja mig själv så säger jag nog Astrit, rundar Oscar av.

Senaste nyheter

Relaterat