Företag

Oscar Pettersson tackar för sig

  • Herrar
  • A-lag
  • 12 jan 2021

Den 20-årige anfallaren rör sig vidare i fotbollskarriären.

Det blir ny klubbadress som väntar för Oscar Pettersson under 2021 och därmed tackar han för sig i Djurgården. Oscar kom till DIF från Bromstens IK 2016 och flyttades upp i A-laget i januari 2019 efter fina prestationer i DIF PA19.

Den tuffa konkurrensen har dock påverkat speltiden där det totalt sett blev tio tävlingsmatcher med två mål, varav ett kom i fjolårets allsvenska premiär mot Sirius. Under hösten har Oscar varit utlånad till Akropolis i Superettan där han spelat kontinuerligt och i nuläget är ingen ny klubbadress spikad.
– Det är såklart tråkigt att lämna en så fin förening som Djurgården men ibland måste man som fotbollspelare göra den här typen av val som kanske inte är de allra roligaste. I vissa lägen måste man gå vidare och nu var tiden inne för det, säger Oscar.

Huruvida han återvänder till DIF längre fram får framtiden utvisa men just nu är siktet inställt på att utvecklas vidare och göra en riktigt bra säsong, enligt Oscar.
– Jag kommer att jobba på hårdare än någonsin och försöka göra ett så bra 2021 som möjligt.  Så det är bara att jobba hårt, kriga vidare och göra det jag är bra på, summerar han.

Därmed tackar sportchef Bosse Andersson av Oscar och lyckönskar honom i hans nästa fas under fotbollsresan.
– Oscar hade ett kontrakt som gick ut och spelade i Akropolis under hösten där han hade en fin utveckling. Vi har inte diskuterat nytt kontrakt under 2021 utan han kommer att spela i en annan klubb och i dagsläget är det inte klart vilken det blir. Vi tackar Oscar för hans insatser i Djurgården och önskar honom lycka till i hans framtida fotbollskarriär, säger Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat