Företag

Oscar Pettersson tillgänglig för spel med Akropolis

  • Herrar
  • A-lag
  • 4 sep 2020

DIF-anfallaren får dubbel speltillhörighet och kan därmed spela matcher för både Akropolis och Djurgården under hösten.

Efter att ha startat Allsvenskan starkt med mål i den allsvenska premiären mot Sirius har det varit tuff konkurrens om speltiden med fyra allsvenska inhopp så här långt för Oscar Pettersson. Därför har han testat en ny miljö den här veckan och tränat med Akropolis som för närvarande går väldigt starkt i Superettan och ligger på tredje plats med halva serien spelad. En träningsvecka som uppskattats av båda parter och nu leder till ett samarbete där Oscar kan spela matcher för både Akropolis och DIF.

För sportchef Bosse Anderssons del ser han positivt på föreningssamarbetet där Oscar kan få speltid i Superettan och samtidigt finns tillgänglig för spel med Djurgården.
– Oscar kommer att ha dubbel speltillhörighet under hösten och kan därmed spela för både Djurgården och Akropolis, han finns tillgänglig för deras trupp redan till matchen mot Ljungskile på lördag. Avtalet innebär dock att han inte kommer att kunna spela i våra matcher i Europa League men han finns tillgänglig för spel med DIF i Allsvenskan. Med tanke på att vi inte spelar några U21-matcher i år har det varit svårare för Oscar att få ordentligt med speltid så det här blir en bra lösning för honom, summerar Bosse.

Senaste nyheter

Relaterat