Företag

Ungdomssvepet vecka 10

  • Ungdom
  • U16
  • Ungdom
  • U17
  • Ungdom
  • U19
  • Ungdom
  • F19
  • 1 mars 2020

Seger för PA17 mot GIF Sundsvall medan PA19 och FA19 kryssade. Här hittar du rapportering från veckans matcher med de äldre akademilagen samt övrigt nytt på ungdomsfronten.

Ligacupen: Hammarby P19 - DIF PA19 1-1 (0-1)

Mål DIF: Ali Khan

Tränare Johan Palm om matchen:
–Vi är självklart inte nöjda med att vi inte lyckas vinna matchen då det var det som krävdes för att vi skulle nå semifinalen i Ligacupen. Upplevelsen är att vi har relativt god kontroll på matchen även om vi ibland blir lite väl obalanserade och tillåter våra motståndare att kontra på oss, framför allt i slutskedet av matchen. Men resultatmässigt var vi ju tvingade att vinna för att gå vidare, så med ändrade utgångspositioner i slutet i hand med ett försökt till forcering är det inte så konstigt. 
– Med tanke på hur tidigt vi är in på den nya säsongen och för att inte glömma att det var den tredje matchen på fem dagar, så kan vi inte vara mer än nöjda med deras prestation, både som individer och kollektiv. Självklart såg vi tendenser till någon form av trötthet, främst i vårt höga försvarsspel och vissa felpass. Men vi tycker ändå att prestationen tyder på att spelarna närmar sig fler delar av vad vi vill att de som individer ska behärska.

Summering matchen / Ligacupen:
– Alla vet att det finns inga genvägar för att bli en bättre fotbollsspelare och att försöka närma sig de goda referenser vi får från A-laget, det visar spelarna mer förståelse och tålamod inför. Vi anser att ledarteamet tillsammans med spelarna, har kommit en bit på vägen under denna första fas av fotbollsåret, så processen fortsätter. Under mars tillkommer minst två träningsmatcher samt två U21-matcher till, innan P19 Allsvenskan startar den 3 April

Ligacupen: GIF Sundsvall P17 - DIF PA17 2-4 (1-2)

Mål DIF: Javid Azim, Benjamin Laturnus, Mustafa Ali Ismael

Tränare Joel Riddez om matchen:
– PA17 spelade i torsdags borta mot GIF Sundsvall. Efter en svag start och underläge 0-1 mot ett Sundsvall som hade bud på mer, lyckas vi med en stark vändning och en bättre andra halvlek vinna med 4-2 i en riktigt tuff bortamatch. Det är bra att kunna vinna tredje raka matchen trots att spelet inte är på topp. Spelarna visade upp en vinnarinstinkt som kommer behövas i fler matcher. Nu laddar vi om för att avsluta ligacupen mot Kubikenborg på Stadshagen på lördag. En vinst där, samtidigt som BP tappar poäng, skulle göra att vi får spela semifinal helgen efter. 

Träningsmatch Eskilstuna United F19 - DIF FA19 2-2 (1-0)

Mål DIF: Hanna Stokki 2

Tränare Dennis Gabrielsson om matchen:
– Vi får problem med Eskilstunas presspel redan för början, de låser fast oss på egen planhalva och kommer inte loss alls, vilket gör att vi får gå till vila i underläge. I paus pratar vi om att spela förbi deras första press lite tidigare så att vi utnyttjar ytorna de ger oss. Vi hinner knappt börja andra halvlek så ligger vi under med 2-0. Dock reser vi oss och lyckas spela förbi deras första press lite oftare och det resulterar i både reducering och kvittering av Hanna Stokki.
– Vi tar med oss att vi inte ger upp och på så sätt lyckas ta igen underläget. Vi tar också med oss att vi fysiskt verkar orka mer än våra motståndare, vilket bådar gott.

Pojkakademichef Christian Gentile summerar:

– Ligacupen fortsatte för de äldre lagen under sportlovsveckan. PA16 spelade mot Norrköping i lördags. En nyttig match mot ett bra motstånd där vi hämtar upp ett underläge till slutresultatet 4-4. PA17 spelade borta mot Sundsvall. En stark prestation i en svängig match som slutade med vinst 4-2.  PA19 hade årets första tävlingsderby, en match som de behövde vinna för att få spela semifinal. En fin insats där resultatet 1-1 med mersmak inte räckte till att få spela semifinal i år. 
– När matcherna är som i helgen så känns Ligacupen väldigt utvecklande för våra lag, tävlingsmatcher ger alltid lite extra till matchtillfället. Utbildningen är konstant för spelarna, då är det också bra att tävlingsmatcherna är i princip året runt. Och ju jämnare motstånd vi kan hitta, desto mer utvecklande för spelarna.  PA17 har fortfarande chans på semifinal i ligacupen medan resultaten för PA16 och PA19 gör att de inte kommer spela semifinal i år. 
– Den här veckan drar verksamheten igång igen efter sportlovet. Full träningsvecka för alla lag med träningsmatcher till helgen. Nu går lagen in på sista månaden av vintersäsongen innan det är dags att ta ner tältet och sortera lagens tider för utomhussäsongens träningar, samt seriespel. 

Flickakademichef Jean Balawo summerar:

– FA19 spelade 2-2 borta mot Eskilstuna. De lånar in en målvakt, Sara Sjölin från Älta, eftersom alla våra målvakter är på landslagsuppdrag eller borta. Sara gjorde en väldigt bra match, vilket är kul. I övrigt har det varit lugnt i veckan där de yngre akademilagen har haft sportlov, berättar Jean som totalt kan räkna in tre blårandiga representanter i det svenska F16-landslaget.
– Där har vi som sagt två målvakter på plats, Nadine Allard och Elvira Björklund och även Nea Flyborg finns med på landslagslägret på Bosön. 

Utöver det laddar Jean för en kommande heldag på Stadshagen för att lyfta flickfotbollen.
– Nu satsar vi på Flickfotbollens dag på Stadshagen den 14 mars där vi bjuder in lag födda 2008-2010. FC Djursholm, Karlbergs BK och Täby FK är med och tanken är att vi ska se till att det blir mer uppmärksamhet kring flick- och damfotbollen. Vi bjuder på gratiscup och hoppas att det blir mycket folk på plats.

Senaste nyheter

Relaterat