Företag

Hampus Finndell redo för returen mot Mjällby

  • Herrar
  • A-lag
  • 23 aug 2021

Efter att ha missat onsdagens cupmatch är mittfältsmotorn Hampus nu fullt frisk igen och blickar fram emot måndagens hemmamatch.

Det blev en del sjukfrånvaro under cupmatchen mot Karlslund där fyra spelare tvingades lämna återbud. En av dem var Hampus Finndell som blev kvar i Stockholm men som var tillbaka i spel igen med pigga ben under torsdagens träning på Kaknäs.
– Jag skulle säga att jag är hundra procent frisk och kry nu och skönt att vara igång igen, berättar Hampus som fick några dagars nödvändig återhämtning hemmavid.
– Jag kände mig lite hängig efter matchen i söndags och mådde ganska dåligt när jag vaknade på måndagen, så då tog vi beslutet att jag skulle stanna hemma. Det var inte så farligt, jag kände mig lite seg och hängig men nu är det lugnt,

Hur kändes det att avstå cupmatchen?
– Det är alltid tråkigt att inte kunna vara på plats och medverka men jag tycker att grabbarna gjorde ett bra jobb. Den typen av matcher är aldrig lätta att spela så det var skönt att vi satte prägeln från första minuten och genomförde den bra hela vägen.

Nu väntar ett returmöte mot Mjällby på måndag, kommer det att bli en annorlunda typ av match än senast?
– Jag tror att det här blir en match där vi kan dominera mer än vi gjorde därnere. Vi spelar hemma på Tele2 Arena med vår publik bakom oss och vet vad vi kan åstadkomma då. Så det gäller för oss att studsa tillbaka på hemmaplan också med tanke på derbyt och jag tror att det kommer att bli en annan tillställning än vad det var nere på Strandvallen.

Kan det snabba underlaget på Tele2 Arena göra lite skillnad?
– Det tror jag verkligen. Man ska verkligen inte klaga på mattan senast där nere, det var inga problem med den alls. Men vi vet vad vi kan göra på Tele2 Arena så det ska bli kul att få spela hemma igen.

…och du räknar med att kunna vara delaktig?
– Absolut, jag är hundra procent.

23 augusti, måndag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenMjällby AIF
0-0 (0-0)

  • Gula kortHaris RadetinacJesper GustavssonIvan Kricak
  • Domare Victor Wolf
  • Publik (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat